Kapitalfond vil sælge Færch Plast

Svenske ejere er i al hemmelig ved at sælge plastvirksomhed i Holstebro

Det er kun små tre år siden den svenske kapitalfond EQT overtog virksomheden Færch Plast i Holstebro, som allerede nu er ved at blive gjort klar til et nyt salg. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

EQT købte i 2014 plast-koncernen af Færch-familien for et beløb på cirka to milliarder kroner, men siden da har virksomheden udviklet sig til lidt af et guldæg for kapitalfonden.

Færch Plast vurderes i dag til at koste i omegnen af seks milliarder kroner.

Den svenske kapitalfond har, ifølge Børsen, allieret sig med den finansielle rådgivningsvirksomhed FIH Partners som, sammen med en udenlandsk storbank, skal finde en køber til Færch Plast.

Avisen har talt med Morten Hummelmose, medlem af bestyrelsen i Færch Plast og partner i EQT. Han vil dog ikke at fortælle noget om processen.

- Det ønsker jeg ikke at kommentere på, siger han til Børsen.

Heller ikke Kim Bøttkjær, ledende partner i FIH Partners, ønsker at kommentere på Børsens oplysninger.

Færch Plast har specialiseret sig i emballage til fødevareindustrien og havde ved EQTs overtagelse i 2014, knap 400 medarbejdere i Holstebro. Desuden har Færch Plast afdelinger i såvel Tjekkiet som England.

Produktionen af plastamballage ventes i 2016 at give virksomheden en omsætning på 2,3 milliarder kroner. Det er tæt på en fordobling siden salget for tre år siden.

Ud over plastvirksomheden, med hovedsæde i Holstebro, ejer EQT butikskæden Tiger og rengøringsvirksomheden ISS.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.