Kandis mødte spøgelsesbilist på motorvejen: - Nogen holdt hånden over os

Bandet Kandis mødte fredag aften en spøgelsesbilist på Holstebromotorvejen. Oplevelsen har rystet forsangeren Johnny Hansen fra Thy.

En rystet Johnny Hansen mødte fredag aften en 80-årig spøgelsesbilist på Holstebromotorvejen. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Læs også Sådan gør du hvis du møder en spøgelsesbilist

Det kunne være gået helt galt, da Johnny Hansen og resten af Kandis-bandet fredag aften var på vej til et spillejob i Hedensted. På deres tur dertil mødte de nemlig den spøgelsesbilist, der fredag aften havde forvildet sig ned på Holstebromotorvejen i den forkerte retning. 

- Vi kommer kørende med 130 kilometer i timen, og pludselig kommer der en bil ud af det blå. Vi møder den mellem Aulum og Sinding. Til at starte med ser man lys, men tror det er i modsatte vejbane. Det er først på kort afstand, man opdager, at det var i vores kørebane, fortæller Kandis-forsangeren her til formiddag til TV MIDTVEST.  

Vi var godt rystede. Jeg så et øjeblik for mig, at familien skulle have livsforsikringen frem

Johnny Hansen, forsanger, Kandis

Allerede i går aftes delte Johnny Hansen i et opslag på Facebook sin oplevelser med sine mange tusind Facebook-følgere. 

- Vi sad og snakkede om det, og det forstærker effekten. Også når man fortæller om det til andre andre, og de siger: Er I klar over, hvor tæt på I har været? For nej, i situationen tænker man ikke. Men nu tænker man, at nogen måske holdt hånden over os. 

- Vi var var godt rystede. Jeg så et øjeblik for mig, at familien skulle have livsforsikringen frem. Jeg var nødt til at ringe hjem og snakke det igennem med min kone. Hun var også rystet, fortæller Johnny Hansen i dag.

80-årig mand bag rattet

Omkring klokken 17.30 fredag aften fortalte politiet, at de forsøgte at få stoppet en bilist, der kørte mod Holstebro i sporet, der fører til Herning. 

Læs også Opdateret: Spøgelsesbilist standset på Holstebromotorvejen

Ganske kort tid efter lykkedes det. Ifølge et øjenvidne var der tale om en ældre, metalblå bil, som politiet havde omringet med fire patruljebiler.

- Det var en frisk, ældre herre, som godt var klar over, at han var kommet galt i byen, lød det fredag aften fra vagtchef Ole Vanghøj. 

Manden blev standset syd for afkørslen ved landsbyen Tvis. Der skete ifølge politiets tweet ingen uheld som følge af spøgelsesbilistens kørsel, men bilisten kan forvente en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

Læs også Så skete det igen: Spøgelsesbilist på motorvejen

Spøgelsesbilisten er i følge politiet en 80-årig mand fra lokalområdet. 

Havde jeg været 5-700 længere fremme på vejen, så havde jeg været i gang med overhaling, og så møder man jo hinanden front mod front

Johnny Hansen, forsanger, Kandis

- Han er kun sigtet for at køre i det forkerte spor og ikke for spirituskørsel. Og lykkeligvis førte den livsfarlige kørsel ikke til nogen færdselsuheld, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Rene Pagh lørdag. 

For Johnny Hansen og resten af Kandis-bandet sidder oplevelsen stadig i dem. 

- Det går så hurtigt. Vi kører 130 kilometer i timen, så det er jo et splitsekund. Det er først, når vedkommende er kørt forbi, at man opdager det, og så bliver man sgu chokeret. Havde jeg været 5-700 længere fremme på vejen, så havde jeg været i gang med overhaling, og så møder man jo hinanden front mod front, slutter en rystet Johnny Hansen. 

02:12

Det kunne være gået helt galt, da Johnny Hansen og resten af  Kandis-bandet fredag aften var på vej til et spillejob i Hedensted

Luk video
02:05

I september var den også gal. En bilist havde forvildet sig ned på motorvejen mellem Silkeborg og Ikast - i den forkerte kørselsretning.

Luk video