Kæmper for at blive klar til åbning af spejderlejr

Lige nu kæmper spejdere og arrangører for at nå at blive helt klar til at 35.000 spejdere i morgen ankommer til Holstebro.

I morgen ankommer 35.000 spejdere til Holstebro. Men allerede i dag var der livlig aktivitet på de græsmarker der den næste uges tid skal danne ramme om Spejdernes Lejr 2012. Forberedelserne på græsmarkerne har været i gang i flere uger, og lige nu kæmper spejderne for at nå at blive helt færdige til åbningen i morgen

- Jeg glæder mig virkelig til, at alle spejderne ankommer og se, hvad de siger til det, vi laver. Men det er også noget, der gør mig helt vildt nervøs, siger Jakob Bjerg, der er aktivitetskoordinator på lejren.

Lige nu er han i gang med at bygge 30 udekøkner, til en mad-aktivitet, som spejderne kan prøve. Selv om der stadig er meget, der skal nås, så skal de nok blive klar til de mange spejdere ankommer

- Vi kan altid godt bruge nogle dage eller uger mere til at blive færdige, men vi skal nok nå det, mener Jakob Bjerg.

Han har da også en ekstra dag til at blive klar. De 30 udekøkner skal først bruges søndag.

Mangler stadig hjælpere

Allerede for flere uger siden gik seniorspejdere, ledere og håndværkere i gang med at lægge kabler til el og computere samt rør til drikkevand.  Netop nu er flere end 1.000 i gang med alt det praktiske, så ankomsten og etableringen af lejren kan komme til at gå smertefrit. Men spejderne mangler stadig hjælp. Lige nu har de 28 forskellige jobopslag med alt fra toiletrengøring til salg fra pølsevogne og trafikdirigering.

- Vi skal bare sørge for at trække vejret dybt engang i mellem, så går det hele, mener Britta Latter, der er koordinator på lejren.

De 35.000 spejdere skal være i Holstebro fra den 21. juli til den 29. juli