Kæmpeprojekt mister statsstøtte - økonomi var ikke i orden

Penge fra et power to x-projekt ved Holstebro går nu til et projekt ved Fredericia i stedet.

power_plug
Foto: Illustration: Plug Power

Den amerikanske brintproducent Plug Power er blevet frataget sin bevilling på 107 millioner kroner til et power to x-anlæg i Idomlund ved Holstebro. 

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse. 

Plug Power vandt ellers udbuddet på opgaven for under en måned siden, men selskabet har ikke kunnet stille den bankgaranti, som Energistyrelsen kræver, og derfor har styrelsen nu droppet samarbejdet.

Pengene går i stedet til et power to x-projekt i Fredericia, oplyser Energistyrelsen.

Dermed er Idomlund ikke længere en del af projekterne i danmarkshistoriens første udbud af støtte til power to X-projekter. I første omgang var der ellers udpeget seks energiprojekter rundt i landet, men det er nu ændret til kun fem. 

Electrochaea og Biocat Roslevs power to x-anlæg ved Rybjerg i Skive Kommune er stadig blandt de statsstøttede projekter, som tilsammen skal levere 180 MW i fremtiden, skriver Energistyrelsen.

Det projekt har fået 71.279.762 kroner i støtte af staten for at være helt præcis. 

Det samlede budget for støtte til de fem projekter er 1,32 milliarder. 

I sidste uge fortalte direktøren i Plug Power, Andy Marsh, til Yahoo Finance, at virksomheden var kommet i problemer, fordi der var forsyningsudfordringer på en række projekter. Derfor oplevede Plug Power pludselig at tabe 10 milliarder kroner i kursværdi. 

- Når vi ser på vores evne til at klare os igennem det her, så kommer vi til at klare det fint. Vi taler med folk om muligheder for at rejse et beløb, der er meget større, end vi har brug for. Vi prøver bare at gøre det forsigtigt, så vores investorer er i en god position på den lange bane, sagde Andy Marsh dengang til Yahoo Finance.

I den her omgang er selskabet dog dømt ude til at få støtte fra den danske stat.