Kæmpe fyrværkerishow: Over 1000 bomber gøres klar

Fyrværker Gunnar Knudsen er i gang med at gøre klar til Vestjyllands største fyrværkerishow, der afvikles nytårsaftensdag i Mejdal ved Holstebro.

Uanset hvor meget krudt du har købt til nytårsaften, så er det ingenting i forhold til de mængder, de er ved at stille op i Mejdal ved Holstebro. Nytårsaftensdag klokken 16.30 bliver det hele skudt af på idrætspladsen, til det arrangørerne kalder 'Vestjyllands største fyrværkerishow', men forinden bruger den lokale fyrværker Gunnar Knudsen og tolv andre to dage på at gøre klar til det store show. 

- Selvom det ser kaotisk ud og man tænker, hvordan kan man finde ud af det, så er der meget systematik i det, siger bagmanden fra Holstebro, Gunnar B. Knudsen, der har masser af erfaring som fyrværkerimester og blandt andet står for fyrværkeriet i Tivoli og Legoland. 

Til showet i Mejdal har Gunnar Knudsen, der også er regerende Danmarksmester i fyrværkerishows, lavet sin helt egen drejebog.

- Samtlige godt og vel tusind stykker fyrværkeri, de har hver sin linje, fortæller Gunnar Knudsen.

Grundlaget for showet er et 16 minutter langt musikstykke, som skal ledsage fyrværkeriet.

- Når vi sidder og laver vores show, så går vi faktisk ikke så meget op i, at vi skal bruge nogle bestemte typer fyrværkeri. Vi går ind i musikken og så siger vi 'jeg synes, det her musik er rødt - det her er kærlighed. Vi skal have nogle hjerter og ting', siger den erfarne fyrværkerimester. 

Fyrværkerishowet i Mejdal bliver i år afholdt for tredje gang.

Gunnar B. Knudsen er garvet fyrværkerimester og står for tredje gang for Vestjyllands Største Fyrværkerishow i Mejdal ved Holstebro. 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.