Jurist, præst og skuespiller - nu vil han være politiker

Jacob Storgaard er en alsidig mand. Det meste af sin vågne tid bruger han som sognepræst lidt uden for Holstebro, men nu vil han være folketingskandidat for Venstre i Ringkøbingkredsen.

Jacob Wagner Storgaard Christensen. Det er faktisk et halvlangt navn. Men cv'et er nogenlunde lige så langt og måske endda lidt længere.

For den 45-årige mand er først uddannet jurist og sidenhen præst. Han spillede også en betydelig rolle i filmen, Buris, hvis handling foregår forskellige steder i Vestjylland.

Nu vil Jacob Storgaard, der til dagligt er sognepræst i Nr. Felding syd for Holstebro, så være folketingskandat for Venstre i Ringkøbingkredsen.

- Jeg hørte, at de manglede en kandidat, og så stillede jeg mig til rådighed efter en snak med kredsformanden, siger han til TV MIDTVEST og fortsætter:

- Jeg har ikke været aktiv i partipolitik før, men har været medlem af VU (Venstres Ungdom, red.) siden 1993, hvor jeg var lidt med i kredsen i Silkeborg, hvor jeg kommer fra, og også i Gentofte, da jeg boede i Charlottenlund.

- Jeg synes, det er meget spændende at følge med i samfundsforhold. Jeg har længe gerne villet være med. Nu prøver vi at give det et skud.

Han mener, at der er en interesse blandt vælgerne for at få luget ud i levebrødspolitikere, og det kan blive hans fordel.

Kan udfordre kristendemokratisk stemmesluger

Ved det seneste valg fik den kristendemokratiske kandidat, Kristian Andersen, knap 11.000 personlige stemmer. Det fik lige nøjagtigt ikke ham og partiet ind på Christiansborg, men han står tilsyneladende stærkt blandt vælgerne. Vælgere, der ifølge sognepræsten fra Nr. Felding tidligere har sat kryds ved Venstre.

- Jeg tænker, at jeg med min baggrund som teolog og sognepræst har en mulighed for at tale ind i værdier hos vælgere, der gerne vil stemme på Kristendemokraterne, fordi de synes, at kristendommen skal fylde noget i samfundet og på Christiansborg.

Kristian Andersen var i modsætning til Venstres seneste kandidat, Kenneth Mikkelsen, fra og bosiddende i kredsen.

Kenneth Mikkelsen boede i Herning og blev ikke valgt?

- Jeg tror ikke, at det var derfor, at han ikke blev valgt. Jeg vil dog vove at påstå, at der er forskel på Holstebro og Herning. Holstebro er mere Vestjylland ligesom Ringkøbing. Herning er Midtjylland.

Skal der også være lidt politisk substans i artiklen, fremhæver Jacob Storgaard infrastruktur som en vækstfaktor, han vil have som mærkesag, hvis han bliver valgt som Venstres folketingskandidat i Ringkøbingkredsen.

Én blandt fire kandidater

I alt har fire personer meldt deres kandidatur i Ringkøbingkredsen. Venstres små 1.000 medlemmer skal den 23. november vælge, hvem af de fire der skal være kredsens folketingskandidat.

Ud over Jacob Storgaard har folketingsmedlem Mads Fuglede meldt sig. Det har minkavler og tidligere byrådsmedlem Preben Enevoldsen fra Borris også. Sidste kandidataspirant er Anders G. Jacobsen, der er tidligere byrådsmedlem, viceborgmester og folketingskandidat i Holstebro.

På grund af corona vil der ikke være fysiske præsentationsmøder. I stedet skal alle kandidater præsentere sig selv på video, som medlemmerne kan vælge på baggrund af.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.