Julelysene i Holstebro er blevet tændt i al hemmelighed

Det plejer at være en stor begivenhed. Men for at undgå, at folk stimlede sammen, tændte Holstebro Handelsstandsforening fredag aften for byens julelys uden at melde det ud på forhånd.

Der var hverken juleoptog eller musik, da julelysene fredag aften blev tændt i Holstebro. Den traditionsrige begivenhed blev holdt hemmeligt for at undgå for mange mennesker samlet.

- Vi er nødt til at rette os ind efter de anbefalinger og restriktioner, der nu er for forsamling, så vi kan desværre ikke samle børn og barnlige sjæle i år, siger Jens Christian Larsen, som er handelschef i Holstebro.

Gågaden i Holstebro er blevet pyntet op til jul.
Gågaden i Holstebro er blevet pyntet op til jul.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Normalt dukker flere tusinde mennesker op, når julemanden kommer og tænder for lysene. Og det ærgrer handelschefen, at de ikke har kunnet samle folk til begivenheden som normalt.

- Julen er festlig, og nu tænder vi julelyset – men vi ville da gerne have haft alle de glade børn og mennesker omkring os. Det er en mangelvare i år, siger Jens Christian Larsen.

Da det værste corona-chok havde lagt sig efter foråret, kom der igen liv i handlen i Holstebro. Men senest er det gået ned ad bakke igen, forklarer Jens Christian Larsen.

- Efter de første to-tre måneder, hvor der var panik, har vi siden juni egentlig haft en fornuftig detailhandel i byen. Men de sidste 14 dage har mundbindskravet lige taget toppen. Folk bliver hjemme og venter til, det er lidt mere trygt, siger han.

Også det gamle rådhus er blevet gjort juleklar med fine lys.
Også det gamle rådhus er blevet gjort juleklar med fine lys.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Nu håber handelschefen på, at lidt julelys i mørket kan trække folk til – uden at samles alt for tæt.

- Jeg håber, at folk kommer ned og kigger i byen med julebelysningen og laver de indkøb, der skal laves. Vi skriver også ud selv, at man kan komme og kigge og holde behørig afstand, så man føler sig tryg i det, siger Jens Christian Larsen.

De funklende lys kan blandt andet ses ved det gamle rådhus, Store Torv og på juletræet ved Musikteatret.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.