Julebelysningen tændes tidligere end nogensinde før

Handelsstandsforeningen i Holstebro tændte i år for julebelysningen den 1. november.

Hvornår er det passende at pynte op til jul?

Det spørgsmål er der mange forskellige svar på, alt efter hvem man spørger.

I Holstebro valgte handelsstandsforeningen i år at pynte op, da der var 54 dage til jul.

Julebelysningen blev tændt fredag den 1. november. Det er fire uger tidligere end normalt. Lysene plejer at blive tændt på den store handelsdag Black Friday.

Håber på tidligere julehandel 

Jens Kristian Larsen, der er Handelschef i Holstebro, fortæller:

- Det har vi gjort, fordi vi synes, at vi skal have gang i julehandelen noget før. Og så synes vi, det er en god måde at støtte op om J-dag, fortæller han.

quoteDet er bare for tidligt. Alt for tidligt.

Lene Andersen, borger i Holstebro

Jens Kristian Larsen mener ikke, at det er for tidligt at sætte gang i julehyggen. Han pointerer, at for eksempel detailbutikkerne har haft julevarer på hylderne siden uge 42.  

- Det vil vi gerne understøtte med julebelysning og måske få de handlende til at overveje, om de skal begynde at købe julegaver allerede nu, siger han.

Julebelysningen deler vandene

På gaden i Holstebro er det ikke alle, der er enige med handelsstandsforeningen i, at det er en god idé at pynte op til jul i starten af november. 

- Det er bare for tidligt. Alt for tidligt. Det er kun ti måneder siden, de tog det ned. De måtte godt have ventet en måned mere, siger Lene Andersen.

Peter Tomasen er derimod glad for handelsstandsforeningen beslutning.

- Det er rigtig flot og godt for byen. Der er smukt overalt. Jo før, jo bedre, mener han. 

I Skjerns bymidte har man valgt en anden strategi. Her tændes lysene faktisk også tidligere i år end sædvanligt - men først den 22. november.

Det fortæller Mette Christensen, der er bychef i Skjern.

- Her hos os begynder det først at blive jul sidst i november. Magien forsvinder lidt, hvis man kan se på julebelysningen i flere måneder, siger hun.

Holstebro har i år investeret cirka 700.000 kroner ekstra i julebelysningen. Alt i alt hænger der julebelysning i Holstebro for omkring 2,5 millioner kroner.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Forbrug.