Jobpatrulje vil diskutere alkoholregler

Unge under 18 år må ikke arbejde i lokaler, hvor der bliver serveret alkohol. Men jobpatruljens rundtur i landsdelen viser, at det ikke bliver overholdt.

Ifølge loven om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling hedder det at 'på serveringssteder, hvor der serveres stærke drikke, må personer under 18 år ikke være beskæftiget i serveringslokaler, garderober eller toiletter i åbningstiden' - men det bliver ikke overholdt i det midt- og vestjyske, skriver HK.dk

Da jobpatruljen var på rundtur i uge 28 og 29 stødte de på to turistattraktioner i det midt- og vestjyske, der havde unge under 18 år ved udendørs boder, der solgte alkohol. Derfor har HK MidtVest og 3F Holstebro bedt Erhvervsstyrelsen kigge nærmere på reglerne.

- Vi tolker reglerne sådan, at der ikke må færdes unge i områder, hvor der nydes alkohol. I de to tilfælde, vi har konstateret, er der tale om, at de unge serverer øl, som gæsterne selv lukker op og derefter tager med sig for at nyde i eller uden for boden. Men selv om unge under 18 år gerne må sælge alkohol, hvis de arbejder i en butik, kiosk eller supermarked, fordi alkoholen ikke nydes i butikken, så vil vi stadig betegne tilfældene med turistattraktionerne som at arbejde i lokaler med alkohol, siger Karin Østerby, der er afdelingsformand for HK MidtVest.

- Reglerne er lavet for, at unge under 18 år ikke skal beskæftige sig med eller arbejde i nærheden af fulde folk. Og vi ønsker simpelthen klarhed for, hvornår unge er i et lokale med alkohol, og hvor grænsen går, og vi ser med spænding frem til svaret fra Erhvervsstyrelsen, siger Karin Østerby.

Læs mere om reglerne for unge i arbejde her

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.