Jacqueline-sagen: Kommunen bør straffes

​Ankestyrelsen har afgjort, at Holstebro Kommune har handlet kritisabelt. Jacqueline Kristensens bisidder mener, at det bør få konsekvenser.

Efter måneders kamp har Jacqueline Obitsø Kristensen fået Ankestyrelsens ord på, at Holstebro Kommune har fejlet. Jacqueline, som lider af svær anoreksi, modtog onsdag et brev fra Ankestyrelsen, der kritiserer Holstebro Kommune. Det sker på baggrund af en klagesag fra Jacqueline. Den anoreksiramtes frivillige bisidder, Dorte Nielsen, er glad for Ankestyrelsens dom, men hun er stadig harm over kommunens handling.

- Det er så grundlæggende dårligt sagsbehandlet fra kommunens side. Jacqueline har vundet, fordi hun har fået ret, men hun er alligevel den store taber i det her, siger Dorte Nielsen. 

Konsekvenser skal medfølge

Klagesagen kom, efter kommunen i december flyttede Jacqueline Kristensen fra sit bosted Bakkely på Mors. Et sted hun var glad for, og som hun havde succes med. Dengang sagde direktør for Personale, Social og Arbejdsmarked i Holstebro Kommune, Helle Bro, sådan her: 

- Det er sådan, at vi hele tiden vurderer, hvad er det bedste tilbud nu. Der må jeg fastholde, at det er det her tilbud, vi tænker, der mest matcher lige nu, sagde Helle Bro, der hævder, at de altid laver en vurdering af, hvad der er det fagligt bedste tilbud.

Det er nu denne vurdering, som Ankestyrelsen kritiserer. Afgørelsen respekterer de hos Holstebro Kommune.

- Vi følger naturligvis ankestyrelsens afgørelse. Det er rigtig godt for borgeren, at der er faldet en hurtig afgørelse. Det er vi også tilfredse med i kommunen, siger Helle Bro i dag til TV MIDTVEST.

Bisidder Dorte Nielsen mener, at kommunen slipper alt for let i sagen.

- Det kunne nær have kostet Jacqueline livet. Det her bør virkelig få konsekvenser for kommunen, udtaler Dorte Nielsen. 

Se meget mere om sagen i vores udsendelse 19.30 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.