Iværksættere kæmper om 100 millioner

I dag samledes 26 af landets mest lovende iværksættere i Holstebro. De deltager i projektet Accelerate for at få del i 100 millioner kroner.

En midtjysk iværksætterfond vil investere 100 millioner kroner i de mest lovende nye virksomheder. Det har fået 26 iværksættere til at tilmelde sig projektet Accelerate, som idag startede i Nupark i Holstebro. Ideen er at hjælpe nye iværksættere igang, og give de bedste af dem en økonomisk startpakke.

- Vi vil køre virksomhederne gennem et struktrureret forløb, hvor vi træner dem, udvikler dem og arbejder med dem i dybden. Mens vi gør det, så kigger vi også på, om det er nogen, vi tror så meget på, at vi vil investere nogle millioner kroner i dem, siger direktør i Nupark Innovation, Peter Kjeldbjerg.

Amerikansk hjælp

For at kickstarte projektet var den amerikanske iværksætter-guru Ted Zoller blevet hentet ind. Han skulle give gode tips og tricks til de håbefulde iværksættere. En af dem, der var mødt op, for at få amerikanerens guldkorn, var Holstebro virksomheden NeoLine, der laver lystofrør med LED-pærer.

- Han har været igennem den her mølle før, og kender alle faldgruber. Han har en del erfaring, og det kan jo gøre min afstand til succes kortere ved at drage erfaring af ham, siger indehaver af NeoLine, Peder Pedersen.