Investorer kaster 43 millioner kroner i lokal vækstvirksomhed

Iværksætter virksomhed i Holstebro er vokset med raketfart

Det startede som iværksætteri for seks år siden under beskedne forhold i Holstebro. Nu er billedbehandlings-bureauet Pixelz vokset til en global virksomhed med over 1000 ansatte.

Det er gået rigtig stærkt for de tre ophavsmænd til virksomheden, Thomas Kragelund, Janus Matthesen og Tejs Rasmussen. I dag faldt der så en ekstra stor appelsin ned i turbanen hos Pixelz.

43 millioner kroner

En gruppe danske investorer vil have virksomheden helt frem blandt de største og bedste, og har derfor kastet 43 millioner kroner ind i forretnings-ideen, til stor begejstring for grundlæggerne.

- Det betyder alt, at der er nogen der tror på vores forretning, og kommer med kapital til at understøtte den vækst vi skal igennem, siger Thomas Kragelund.

Hos investorerne er det navnlig Pixelz vækst på verdensplan, der har vakt opsigt.

- Vi taler om en virksomhed, som er startet i Holstebro, men som vi forventer, internationalt, kommer til at markere sig på scenen, siger Morten Mathiesen fra Nordic Transport Group. 

Fra Pixelz-hovedkvarteret i Nupark i Holstebro, udstikkes hovedlinjerne for de 1000 medarbejdere over hele verden. Over 700 af dem sidder i Vietnam og Bangladesh og redigerer biller for prominente internationale kunder, som Amazon, Ebay og Bestseller.

- Hvis det f.eks. er model-billeder, så kan det være vi fjerne nogle blå mærker ned ad benene eller fjerne poser under øjnene, fortæller Thomas Kragelund. 

30.000 billeder i døgnet

Virksomheden modtager over 30.00 billeder i døgnet, af alt fra sko til tøj og smykker. Billederne ryger gennem computeren hos en række medarbejdere i flere lande, med hver deres ansvarsområde.

Og at tre vestjyder nu er i spidsen for et verdensfirma med vokseværk, det er de stolte af. 

- Vi håber det kan være med til at inspirere andre. Det er et helt fantastisk sted vi bor her i Vestjylland. Når vi så også lykkes med at have ambitioner, og lave de ting vi gør i virksomheden, så går det op i en højere enhed, siger en anden af stifterne, Janus Matthesen.

Med millioninvesteringen fra investorerne følger også en forventning om, at Pixelz på sigt skal give et stort afkast. Planen er nemlig at virksomheden skal være solgt om fem år. 

- Det er ikke vores lille baby på nogen måde. Det er super spændende det vi laver. Men, det er ikke noget vi som sådan har følelser involveret i. Det kan lige så godt være noget andet vi går i gang med, siger Thomas Kragelund.

Billedbehandlings-bureauet ventes at ansætte en række nye medarbejdere den kommende tid. Heriblandt også flere i Holstebro.

De har allerede over 1000 medarbejdere fordelt over hele verden. Med kapitalindskud vil de nu være verdens største billedbehandlingsbureau.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.