Ingen troede på Kristian som barn – motivationen har givet ham tre saloner og stor pris

Kristian Bertelsen har stor succes som frisør og drømmer på sigt om New York.

Kristian Bertelsens liv er fyldt med kontraster. Bogstaveligt talt. Den ene dag er han frisør i egen salon, den næste er han til store hår-shows og dagen efter sidder han i London for at få inspiration til, hvad det næste inden for hårmode bliver.

Alle tre ting er nødvendige, når man som Kristian Bertelsen er ejer og grundlægger af Zoom By Zoom, som er en frisørkæde, der består af i alt tre saloner, som ligger i henholdsvis Thisted, Skive og Holstebro.

- Ideen bag Zoom By Zoom er, at vi vil noget mere i branchen. De tre ord, Zoom By Zoom er bygget op på, er koncept, udvikling og vækst. Jeg tror på, at hvis man har et stærkt koncept, og arbejder sammen, så er man være i udvikling. Og hvis man er i udvikling, kan man ikke undgå at vækste, siger Kristian Bertelsen.

Han har frisørsalonerne sammen med sin kompagnon Marianne Henriksen, og i alt er der 30 ansatte i de tre saloner.

Ingen troede på ham

Kristian Bertelsen er vokset op i Vesløs på Thy. Der var der ikke store tanker om, hvad den nu 37-årige mand kunne med sin fremtid.

Men i stedet for at lade hans fortid diktere, hvordan hans fremtid skulle blive, brugte han det som motivation.

- Jeg finder min energi igennem, at jeg i min skoletid har fået at vide, at jeg nok ikke ville blive til så meget. Det har provokeret mig, og det provokerer mig stadig, så en stor del af min energi kommer ud af en stædighed jeg har omkring, at hvis folk siger, at jeg ikke kan, så giver det mig mere benzin på bålet til, at jeg nok skal bevise, at jeg kan.

Kristian Bertelsen er her ved at style en model.
Kristian Bertelsen er her ved at style en model.
Foto: Anne H. Moulvad, TV MIDTVEST

Stor pris i Paris

For det kan han. Det har han papir på. Og ikke bare et hvilket som helst papir.

I juni modtog han og Marianne Henriksen en pris ved et stort award-show i Paris for deres arbejde med at dygtiggøre frisører med en lang række forskellige kurser og seminarer.

- Man kan sammenligne det med at vinde Champions League, eller da Danmark vandt EM i 1992. Det er aldrig sket før. Det svarer til at gå fra en til tre Michelin-stjerner på en gang, sagde han dengang.

Kristian Bertelsen og Marianne Henriksen underviser blandt andet i alt omkring tidens nyeste trends og forskellige frisørteknikker, ligesom de afholder shows og seminarer.

Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen vandt lørdag aften Intercoiffure Mondial Best Continental Academy 2019 i Paris
Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen vandt lørdag aften Intercoiffure Mondial Best Continental Academy 2019 i Paris
Foto: Ritzau Scanpix

Drømmen er New York

Prisen, som de to modtog i Paris, gjorde mere end at anerkende Marianne og Kristian Bertelsens arbejde. Det åbnede nye muligheder.

For prisen har sat dem på landkortet, og netop landkortet vil Kristian Bertelsen gerne udvide set med Zoom By Zoom-øjne.

- Planen i den nærmeste fremtid er tre-fire nye saloner i de store byer i Danmark med nye samarbejdspartnere. Drømmen på sigt er også for mit vedkommende at være i New York. Det virker stort, men verden er jo ikke særlig stor længere.

TV MIDTVEST har fulgt karismatiske Kristian Bertelsen en hel dag. Se resultatet her.