Ingen fusion mellem Uddannelsescenter Holstebro og gymnasium

To uddannelsesinstitutioner i Holstebro har længe overvejet en fusion. Onsdag blev beslutningen endeligt truffet. De to skoler bliver ikke lagt sammen.

Nu er det afgjort. Der bliver ingen fusion mellem Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Gymnasium. Det har bestyrelserne på de to skoler besluttet, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

De to skoler har ellers flirtet i lang tid, men en fusion bliver altså ikke fremtiden. 

- Vi har haft mange drøftelser, og der er udarbejdet konsulentrapport og lavet SWOT-analyser, og samlet set har vi vurderet, at kvaliteten hverken bliver bedre eller ringere af en fusion, og så er der ikke nogen grund til at sætte en hel masse i gang. Men vi vil meget gerne fortsætte det praktiske samarbejde med UCH og andre uddannelsesinstitutioner, siger bestyrelsesformand for Holstebro Gymnasium, Jens Otto Nystrup, til dagbladet.

Bestyrelsesformanden på UCH, Jørn Vejgaard, accepterer også, at en sammenlægning af de to uddannelsessteder ikke er den bedste løsning lige nu. 

- Efter et stort forarbejde og resultatet fra analysefirmaet, der vurderede plusser og minusser ved en fusion, så blev det et minus. Det er for komplekst at dykke ned i, hvad der ligger til grund for beslutningen, siger han til avisen. 

Uddannelsescenter Holstebro udbyder i dag to gymnasiale uddannelser, HHX og HTX, tre områder for erhvervsuddannelser samt et kursuscenter, mens eleverne på Holstebro Gymnasium kan vælge mellem en HF- og STX-eksamen. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.