Inge og Bruno vil af med deres hus: Føler sig stavnsbundet af kommunen

Ægteparret har i 10 år gerne ville sælge deres hus, men mener, at kommunen har stavnsbundet dem.

Et ægtepar fra Holstebro har i mere end ti år følt sig stavnsbundet til deres landejendom, som de har boet i i 28 år.

For halvandet år siden eksproprierede Holstebro kommune en del af deres grund. Men fordi, de var usikre på, om kommunen skulle bruge endnu mere jord, mente ægteparret, at de skulle købe hele grunden.

- Der er ingen der vil købe det, for der er ingen der ved, hvor meget jord der er tilbage, eller om kommunen skal have nogle bygninger. Der er ingen, der ved noget som helst, siger Bruno Petersen, der ejer huset.

Inge og Bruno Petersen bor i Hornshøj lidt udenfor Holstebro, hvor kommunen er i gang med at udstykke nye byggegrunde. I juli sidste år pålagde Taksationskommissionen kommunen at købe hele grunden for 3,6 millioner kroner. En afgørelse som kommunen har valgt at anke.

- Det er afmagt. Vi skal bare vente. Der er kun at vente, siger Inge Petersen.

quoteDet vil sige, at det tager to år at få et svar. Det synes vi ikke kan passe

Bruno Petersen, boligejer

Kommunen er uenig

Kommunen skriver i et skriftligt svar til TV MIDTVEST, at de har anket afgørelsen til Overtaksationskommissionen, da Holstebro Kommune er uenig i Taksationskommissionens afgørelse. Så længe sagen kører i det regi, ønsker de ikke at kommentere yderligere.

Ifølge ægteparret skulle der have været en afgørelse den første februar, men den dato er nu den 13. november.

- Det vil sige, at det tager to år at få et svar. Det synes vi ikke kan passe, når de lige har sat 35 grunde til salg her i området. Det kan ikke være rigtigt, at det tager to år at få et svar, siger Bruno Petersen.

Overtakstionskommissionen har oplyst til kommunen, at der vil ske besigtigelse den 13. november 2018. De skriver, at de havde håbet på en afgørelse tidligere.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.