Indsatsleder: Brand måske opstået ved en tanketorsk

Branden fredag aften ved Holstebro bliver måske aldrig opklaret, men indsatslederen fra brandvæsenet har et bud på, hvad der kan have været årsagen.

Den brand, som fredag aften brød ud på Ølgrydevej syd for Holstebro, var først helt slukket lørdag middag. Det fortæller indsatsleder Mogens Eliassen fra Nordvestjyllands Brandvæsen til TV MIDTVEST.

- Vi var færdige med at slukke den voldsomme del af branden ved midnatstid. Derefter tog Beredskabsstyrelsen og frivillige brandvagter over med at slukke gløder dybere i skovbunden, fortæller indsatslederen.

Og netop den del af arbejdet er vigtig, fordi kombinationen af ulmende skovbund og kraftig vind med lethed ville kunne have fået branden til at blusse op igen. 

Først ved middagstid lørdag kunne de 15 mand, som havde stået for efterslukning hele natten tage hjem.

- Vi ved ikke, hvad der har forårsaget branden, og vi finder formentlig aldrig ud af det, fortæller Mogens Eliassen, men han har et forsigtigt gæt:

- Det kan være en tanketorsk, hvor en person har smidt et cigaretskod ud ad vinduet, men vi ved det ikke, understreger indsatsleder Mogens Eliassen.

Han minder om, at det ikke er for sjovt, at der er totalt afbrændingsforbud over hele landet.

- Vi skal alle hele tiden tænke på, hvordan det lige er, vi passer på for tiden, slutter han med henvisning til den ekstremt store brandfare, Danmark oplever for tiden.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.