Indbrudsramt for alvor

Tyve har brudt ind syv gange i samme andelsboligforening i Holstebro siden maj måned - senest i torsdags. Beboerne føler sig overset af politiet og har nu lavet deres eget vagtordning.

På Baldersvej i Holstebro er knuste ruder og tyverianmeldelser til forsikringen efterhånden vanlig kost. Siden maj har en lille gruppe boliger for enden af vejen haft indbrud syv gange. Hver gang har beboerne straks ringet til politiet, som er kommet ud til stedet og har skrevet en rapport. Herefter har beboerne ikke hørt fra politiet, og der er ikke blevet taget fingeraftryk.

- Forestil dig du står der og alting er blevet rippet, så skriver de en rapport, men gør ikke noget for at opklare det. Man føler sig røvrendt, siger Laila Ulbjerg Nielsen, der selv har haft indbrud.

Nye låse og vagtværn

De første gange stjal tyvene fladskærme og andre store ting, men siden har flere beboere fået nye greb på vinduer og andre låse i dørene, så de ikke kan låses op indefra. På den måde kan tyven ikke komme ud gennem døren.

Siden har Laila Ulbjerg Nielsen fået smadret en rude, og her stak tyven af med arvesmykker, iPod, kamera og bærbar computer, som han kunne få med ud gennem  vinduet.  De mange indbrud får beboerne til at føle sig utrygge.

- Man står om aftenen og tænker - er der nogen i mit hjem. Man kan ikke føle sig tryg, siger Laila Ulbjerg Nielsen. 

Beboerne har nu arrangeret, at nogen er hjemme, der holder øje med husene omkring middagstid, hvor alle indbrudene er sket. I torsdags opdagede en af beboerne nogen, der så mistænkelige ud og alarmerede naboen, men for sent. Da naboen kom hjem havde der igen været indbrud. Laila Ulbjerg Nielsen overvejer nu, om hun skal sælge sit hus.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad sker der næste gang. Jeg kan da klare mig, men det kan Hr. og Fru Jensen måske ikke .

Politiet passive

Laila Ulbjerg Nielsen ville ønske, at politiet tog de mange indbrud mere alvorligt og samlede flere spor. Hun har flere gange fået at vide, at når de har skrevet en rapport, kan de ikke gøre mere. Det er utilfredsstillende, siger Laila Ulbjerg Nielsen, der også synes det er underligt, at hun ikke får at vide, hvor langt politiet er i opklaringen af de mange indbrud.

Vicepolitikommissær Ole Hofmansen fra Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at de altid forsøger at sikre så mange spor som muligt på gerningsstedet. Det er dog ikke alt, man kan tage for eksempel fingeraftryk af.

- Hvis en rude er knust, så spørger folk somme tider, hvorfor vi ikke tager fingeraftryk, men glasskår får vi ikke noget ud af, fortæller Ole Hofmansen.Desuden tager det ofte et par uger, før der kommer svar fra de prøver, politiet sender ind, og i sommerperioden kan det tage endnu længere tid.

Når et indbrud er anmeldt, er det en sag for forsikringsselskabet, og der kommer ikke automatisk besked med opdateringer videre til den, der har haft indbrud, fortæller Ole Hofmansen.

Hør gode råd fra politiet til at forhindre indbrud her:

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.