Incestsag udsat

Det var meningen at retssagen mod en 45-årig mand fra Holstebro, der er tiltalt for at have misbrugt sin søn seksuelt, skulle begynde i dag. Men nu er den udsat.

Politiet skærper kursen mod en 45-årig mand fra Holstebro, der er tiltalt for gennem flere år at have misbrugt sin egen søn seksuelt. Anklageren bad i dag om at få retssagen mod manden udsat. I sidste øjeblik er man nået frem til, at manden bør få en større straf. Med udgangspunkt i strammere regler fra 2008 ser anklagemyndigheden pludselig sagen som en nævningesag

- De regler, der kom i juni sidste år, gjorde, at man nu kigger på sådanne overgreb af den her karakter meget hårdt, og man siger, at et enkelt overgreb i sig selv som udgangspunkt skal koste to et halvt års fængsel, forklarer Mette Møller, der er anklager for Midt- og Vestjyllands Politi.

Om sagen bliver en nævningesag, skal nu afgøres af statsadvokaten. Derfor kunne sagen ikke behandles i dag - til stor frustration for forsvaret, der protesterede i retten.

- Med den sagsforberedelse vi har haft ind til nu, så er det meget sent, at man kommer med den her begæring, og det ødelægger jo meget af sagsforløbet for min klient, siger forsvarsadvokaten, Bjarne Vium.

Den 45-årige mand er førtidspensionist og bor i det centrale Holstebro - men har siden den 16. april siddet varetægtsfængslet. I dag blev hans varetægtsfængsling forlænget med fire uger. Han er tiltalt for gennem seks år, blandt andet at have haft samleje med sin søn, der i dag er 13 år. Den 45-årige mand har tidligere været tiltalt for et overgreb mod en pap-søn - en sag, hvor i han blev frikendt.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.