Imerco solgte de sidste julegaver: Mændene kommer i sidste øjeblik

Imerco i Holstebro havde travlt den 23. december, da de sidste julegaver skulle sælges. Særligt mænd kom ind i butikken for at købe julegaver til kærester og koner.

Lillejuleaftensdag er som regel lig med de allersidste gaveindkøb, og i år var ingen undtagelse. 

Selvom corona har fået myndighederne til at anbefale borgerne at handle online eller i god tid i butikkerne, så kom der stadig en del kunder i butikken i Imerco i Holstebro den 23. december.

Særligt en type kunder ser indehaver af Imerco på Store Torv, Hanne Sørensen, mange af hvert år på lillejuleaftensdag.

- Der er jo de kære mænd, og det er jo næsten det sjoveste. Mand og kone har måske på forhånd bestemt, at de ikke giver hinanden julegaver, men når vi kommer til den 23. så tænker de, at konen er sgu meget sød, og så skal de lige ned og have en ting købt, fortæller Hanne Sørensen.

Der var godt gang i kassen i dag hos Imerco.
Der var godt gang i kassen i dag hos Imerco.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Og ganske som spået, så dukkede der en række mænd op i butikken, der lige skulle have den sidste ting med hjem.

Blandt andet Thomas Larsen, der var i butikken for at købe en gave til sin kone.

- Jeg plejer egentlig at bestille online, og min kone og jeg har købt en fælles julegave. Men så havde hun købt en ting til mig, så skulle jeg jo også lige ned og have en lille ting til hende.

I Imerco er den 23. december den anden dag i træk med masser af kunder og travlhed. Selvom det er godt på bundlinjen, så er det noget, der sætter sig på den erfarne Hanne Sørensen.

- Vi har løbet rigtig stærkt. Da jeg stod op i morges, havde jeg det som om, at jeg havde været ude at feste i går. Jeg var øm i leddene og hovedet var noget mærket, siger indehaveren af Imerco.

Har solgt en masse på trods af corona

Efter lillejuleaftensdag bliver Hanne Søren og resten af hendes kolleger tvunget på juleferie. Fra den 25. december skal butikken holde lukket frem til 3. januar som følge af de seneste coronarestriktioner. 

Selvom ferien er tiltrængt, så ærgrer butikschefen sig en smule, da hun havde set frem til endnu flere travle dage mellem jul og nytår.

- Det er gået rigtig godt her i december, og jeg har måtte hive dobbelt så mange ind på arbejde. Vi har haft en pæn vækst, og det er så ærgerligt, at vi så må lukke nu. Vi plejer jo at skulle bytte en masse gaver mellem jul og nytår, hvor vi normalt også sælger lidt.

Gennem det meste af året frygtede mange butikker, at deres omsætning ville falde, da folk blev opfordret til at blive hjemme. Det var forventet, at en del salg ville foregå online. Det har Hanne Sørensen dog ikke mærket noget til.

- Folk har virkelig handlet lokalt i år. Alle de andre butikker, jeg har snakket med, har haft et godt år, og det er jo dejligt. Folk var hjemme, så de skulle bage og eksperimentere i køkkenet. Så købte de en ny røremaskine og andre køkkenredskaber her hos os, fortæller butiksindehaveren.

Imerco har åbent frem til klokken 18  lillejuleaften og forventer travlhed helt ind til lukketid.Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Forbrug.