Hustru vidnede i voldtægtssag: Skulle forklare sexnoveller, der blev fundet hos parret

Nye oplysninger kom frem, da hustruen til den 36-årige tiltalte i dag gav sin forklaring i Vestre Landsret.

Torsdag eftermiddag tog hustruen til den 36-årige mand, der er tiltalt for voldtægt, trusler og frihedsberøvelse af en ni-årig pige i juni sidste år, plads i vidneskranken i Vestre Landsret. 

Ligesom da kvinden afgav forklaring i byretten, blev der i landsretten afspillet flere telefonsamtaler, som hun og hendes mand havde i slutningen af juni 2018. 

Blandt andre en samtale fra den 22. juni, hvor den tiltalte ringede til sin kone. Her bad han hende eksempelvis bakke ham op i, at de havde været meget i Vinderup på det seneste.

"Du skal bare hjælpe mig med at holde fast i, at vi er kommet meget i Vinderup på det sidste, fordi XXX (identitet sløret, red.) er derinde, og vi har handlet meget i brugsen og sådan noget," lød det på optagelsen. 

Adspurgt af sagens anklager om, om det var for, at hun skulle give ham et alibi, svarede kvinden lettere oprevet: 

- Det ved jeg ikke. Det har jeg jo heller ikke gjort. Vi har været der meget.

SAGEN KORT

Sexnoveller fundet under ransagning

Udover samtalerne mellem den tiltalte og hans hustru brugte sagens anklager også en del tid på at udspørge hustruen om nogle specifikke filer, der er blevet fundet på en ekstern harddisk, der lå i parrets hjem, da det blev ransaget af politiet.

Filerne indeholder sexnoveller. De blev ikke gennemgået i deres fulde længde under torsdagens retsmøde, men det var tydeligt, at der indgik detaljerede beskrivelser af misbrug af børn i fortællingerne. 

Adspurgt hvem der har skrevet teksterne, fortalte kvinden, at det var hende. Den forklaring udfordrede anklageren ved at fremhæve digitalt, at dokumenterne enten var oprettet i den tiltaltes navn eller senest redigeret i den tiltaltes navn. 

Men kvinden fastholdt, at hun var forfatteren, og at de ikke betød noget.

Jamen, er det ikke det, historien handler om? Børn, der bliver misbrugt seksuelt, spærret inde og holdt for munden?

- Det er bare fantasi, fastslog hustruen.

Den 36-årige blev i byretten sidste år kendt skyldig og idømt forvaring. Han ankede dommen til frifindelse, og han nægter sig fortsat skyldig. 

Der ventes at falde dom enten tirsdag eller onsdag i næste uge.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.