Husker du Embrace-søstrene? Her er de i dag

Sidste års X Factor-vindere, som vandt under navnet Embrace, har været i det sidste år været igennem mange udfordringer, blandt andet navneskifte.

Ud over at synge, så har X Factor-vinderne fra 2016, Anilde og Azilda Kaputu, haft nok at se til i det sidste år. 

Søskendeparret vandt som kun den anden gruppe i X Factors historie hele konkurrencen. Det gjorde de under navnet Embrace.  Siden har de dog skiftet navn, da navnet Embrace var taget. Nu hedder de Kaputu. 

- Nu hedder vi Kaputu, som er vores efternavn, så vi går tilbage til rødderne. Det gør vi for vores forældres skyld, som en påskønnelse for, hvad de har gjort for os. Det er en måde at lade navnet leve videre på, siger søstrene til TV MIDTVEST. 

Søstrenes far var musiker i Angola, indtil FN flyttede ham og familien til Danmark som politiske flygtninge, og her har de boet lige siden med base i Holstebro. 

Nu er Anilde Kaputu i gang med at uddanne sig til pædagog. Begge søstre drømmer om at leve af musik, men Azilda går mere direkte efter musikerdrømmen, da hun efter et år på MGK i Holstebro vil forsøge at komme ind på Musikkonservatoriet i Aarhus.

Travlhed efter sejr

X Factor-sejren gav meget travlhed for de to søstre i hele 2016. 

- Vi var næsten ude og optræde hver weekend indtil december, blandt andet som opvarmning for Wafande og spillet på Langelandsfestivalen. Men vi har også lagt stemmer til filmen Trolls, siger søstrene. 

Udover at optræde som musikere, har de også haft andre ting, der har trukket. 

- Jeg er blevet dansk statsborger, siger Azilda Kaputu. 

Azilda har nemlig fået sit rødbedefarvede pas, mens Anilde stadig må vente på sit, selvom hun har bestået prøven. Det var ikke alle spørgsmål, som søstrene syntes var lige relevante. 

- Der var sådan noget i min prøve om, hvilken by, der blev holdt Dansk Melodi Grand Prix i. Der er mange forskellige spørgsmål, såsom hvor gammel man er, når man er myndig, men det er meget bredt, siger Azilda Kaputu. 

- Der er også nogle spørgsmål, som kun giver mening, hvis du har TV. Blandt andet om, hvilken tennisspiller, der var forlovet med en golfspiller, og der var svaret så Caroline Wozniacki, supplerer Anilde Kaputu. 

Det er tre år siden, at de to søstre tog indfødsretsprøven. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.