Holstebromotorvejen: Så meget aflaster den nye motorvej trafikken

​​​​​​​Holstebromotorvejens åbning i september har aflastet trafikken på Ringvejen og Herningvej ved Holstebro markant, slår Vejdirektoratet fast.

00:33

Sådan så det ud fra oven, da det sidste stykke af Holstebromotorvejen åbnede i september. Video: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Det er ikke mere end et par måneder siden, det sidste stykke af Holstebromotorvejen blev indviet, og allerede nu kan den første effekt mærkes.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Inden Holstebromotorvejen nåede helt til Holstebro, var især ringvejen omkring byen og hovedlandevejen Herningvej plaget af tæt trafik i myldretiden. Nu kan vi se, at trængslen på disse veje er væsentligt reduceret, hvilket naturligvis er til glæde for både dem, der bruger vejene og for dem, der bor i nærheden af dem, siger Ivar Sande, der er afdelingsleder for Plan og Myndighed i Vejdirektoratet.

Sådan ser trafikken ud omkring Holstebromotorvejen

  • På Ringvejen nord for Viborgvej kørte der inden åbningen af motorvejen gennemsnitligt 19.200 biler i døgnet. To måneder efter åbningen er tallet reduceret til 12.700.
  • På Ringvejen mellem Herningvej og Viborgvej kørte der inden åbningen gennemsnitligt 16.100 biler i døgnet. To måneder efter åbningen er det tal reduceret til 10.700.
  • På Herningvej, hvor trafikanterne inden Holstebromotorvejen ofte holdt i kø, er også der også blevet færre bilister. Inden åbningen af det sidste motorvejsstykke kørte der gennemsnitligt 15.100 biler i døgnet. I dag er tallet nede på 7.400.

Kortere rejsetid

Vejdirektoratet påpeger også, at det nye trafikmønster medfører kortere rejsetid for de bilister, der pendler til og fra Holstebro.

-  Det forkorter rejsetiden på turen til Herning med cirka et kvarter. Men det øger også fremkommeligheden på Ringvejen og Herningvej væsentligt, siger Ivar Sande.

De nye tal viser desuden, at der på det nordlige stykke af Holstebromotorvejen kører flere biler end først beregnet i trafikprognoserne.

  Foto: Vejdirektoratet

00:40

Borgmester i Holstebro, H.C Østerby, glæder sig over Holstebromotorvejens effekt. Video: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Luk video

Læs også Se luftbillederne: Tusindvis af mennesker samlet til motorvejsåbning

Læs også Snoren er klippet: Nu er Holstebromotorvejen officielt åben