Holstebromotorvejen: Så meget aflaster den nye motorvej trafikken

​​​​​​​Holstebromotorvejens åbning i september har aflastet trafikken på Ringvejen og Herningvej ved Holstebro markant, slår Vejdirektoratet fast.

Det er ikke mere end et par måneder siden, det sidste stykke af Holstebromotorvejen blev indviet, og allerede nu kan den første effekt mærkes.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Inden Holstebromotorvejen nåede helt til Holstebro, var især ringvejen omkring byen og hovedlandevejen Herningvej plaget af tæt trafik i myldretiden. Nu kan vi se, at trængslen på disse veje er væsentligt reduceret, hvilket naturligvis er til glæde for både dem, der bruger vejene og for dem, der bor i nærheden af dem, siger Ivar Sande, der er afdelingsleder for Plan og Myndighed i Vejdirektoratet.

Sådan ser trafikken ud omkring Holstebromotorvejen

Kortere rejsetid

Vejdirektoratet påpeger også, at det nye trafikmønster medfører kortere rejsetid for de bilister, der pendler til og fra Holstebro.

-  Det forkorter rejsetiden på turen til Herning med cirka et kvarter. Men det øger også fremkommeligheden på Ringvejen og Herningvej væsentligt, siger Ivar Sande.

De nye tal viser desuden, at der på det nordlige stykke af Holstebromotorvejen kører flere biler end først beregnet i trafikprognoserne.

 
 
Foto: Vejdirektoratet
Borgmester i Holstebro, H.C Østerby, glæder sig over Holstebromotorvejens effekt.
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST