Holstebro vil også 'rutsje med': Nu åbner ny sosu-skole

En ny SOSU-skole åbner i Holstebro, og elever kan sig frem til at bevæge sig på 3000 helt nye kvadratmeter.

Kransekage, hvidvin og frugt. Der er måske ikke det sædvanlige mad og drikke, der bliver serveret i en skolekantine. Men dagen var heller ikke helt traditionel på en skole i Vestjylland.

Torsdag kunne en splinterny social- og sundhedsskole slå dørene op i Holstebro. Og det har direktøren set meget frem til siden det første spadestik i foråret 2020.

- Vi har været superglade for at invitere alle mulige gæster ind i vores nye hus i dag for at markere, at vi har fået en ny skole i Holstebro, siger Mads Schmidt Haagesen, direktør hos Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland.

Det er blandt andet kommende medarbejdere, byggefolk og skolens naboer, der er inviteret til åbningen.

Skal tiltrække elever

Social- og sundhedsuddannelserne kæmper med at få elever over hele landet, og derfor mener direktøren, at de nye og tidssvarende rammer er afgørende.

- Skolen skal tiltrække kommende sosu-assistenter, sosu-hjælpere og pædagog-assistenter - altså kernemedarbejdere i velfærdssamfundet, som vi skal have endnu flere af, siger Mads Schmidt Haagesen.

Den nye skole er bygget med masser af vinduer, der skaber lys. Og det er ikke tilfældigt, for det skal være med til at skabe hyggelige rammer for både elever og undervisere, fortæller han.

Det er også direktørens mål, at endnu flere elever får øjnene op for den nye skole.

- Vi håber på, at et attraktivt skolemiljø kan være med til at tiltrække endnu flere voksne og unge til et fag, der virkelig mangler hænder, siger han.

Mads Schmidt Haagesen, direktør for Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, håber at skolen kan tiltrække endnu flere elever.
Mads Schmidt Haagesen, direktør for Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, håber at skolen kan tiltrække endnu flere elever.
Foto: Marc Killigren Akselsen / TV MIDTVEST

Skævt byggeri

Den nye skole består primært af træ, og det er der en helt bestemt grund til.

- Vi har valgt at fokusere på bæredygtighed. Selve træ-delen udgør det meste af byggeriet fremfor beton. Vi havde overvejelser omkring at bygge i alternative materialer, så bygningen blev nytænkende og anderledes, fortæller Mads Schmidt Haagesen.

Desuden er hele byggeriets grundtanke også, at der skal være en hyggelig atmosfære, hvor elever har mulighed for at være sammen på kryds og tværs. Og den nye skole er også fyldt med glasdøre og vinduer, så de forskellige fagligheder nemt kan spottes. 

Men den nye bygning har også en helt særlig detalje. Elever og undervisere kan nemlig selv bestemme, om de vil tage trappen eller rutsjebanen.

- Historien med rutsjebanen er, at vi sammen med arkitekterne havde en workshop med elever, som besluttede, at det skulle være synligt, at det er legende, siger Mads Schmidt Haagesen. 

Han fortæller også, at rutsjebanen er med til, at man husker skolen. 

Hele byggeriet er budgetteret til 55 millioner kroner og ligger på Døesvej, som er i nærheden af UC Holstebro. 

Elever og undervisere vælger selv, om de vil tage trappen eller rutsjebanen.
Elever og undervisere vælger selv, om de vil tage trappen eller rutsjebanen.
Foto: Marc Killigren Akselsen / TV MIDTVEST