Holstebro vil lave ny danse-uddannelse

Holstebro vil være hjemby for en ny danse-bachelor i VIA-regi

Holstebro er i forvejen kendt for scenekunst og dans, men nu vil Balletskolen og Black Box Dance Company tage skridtet videre. Lederne af de to institutioner frømmer om en ny bacheloruddannelse. Kommunen og Færch Fonden sætter nu penge af til de første undersøgelser.

- Vi er af den faste overbevisning, at en uddannelse i Holstebro vil tiltrække studerende fra Vestdanmark. Efter endt uddannelse kan de bidrage til at rette op på den store skævhed, der er i det nuværende danselandskab med en markant centralisering i København. Desuden er der ofte mangel på uddannede dansere i det vestlige Danmark. Bl.a. oplever Black Box Dance Company, at der kun er overraskende få danske dansere blandt ansøgerne, når kompagniet har audition, fortæller Marie Brolin-Tani, der er kunstnerisk leder af Black Box Dance Company.

De første undersøgelser koster 75.000 kroner. Færch Fonden betaler 50.000, og Holstebro Kommune betaler resten.

- Holstebro har i dag som noget enestående en fuld fødekæde inden for moderne dans for de 3-20 årige samt et professionelt dansekompagni. Vi har desuden topmoderne faciliteter, høj faglig ekspertise og stor kommunal opbakning til dansen.

quoteNår uddannelsen forhåbentlig er en kendsgerning i 2019 eller 2020, vil de studerende være sikre på at kunne komme i praktik.

Kent Sommer Mortensen

 

- Dansen som kunstform bevæger sig i stigende grad væk fra teatrets traditionelle scene med publikum på stole, fancy lyssætning m.v. Udover at mestre det tekniske håndværk skal fremtidens dansere også have koreografiske kompetencer og mestre mange andre opgaver. Ikke mindst skal de kunne formidle og undervise i dans, både verbalt og fysisk. Fakta er jo, at kun nogle få kan leve af udelukkende at danse, og derfor kombinerer de dansen med rollen som undervisere, siger de to initiativtagere.

Fakta: Dans i Holstebro