Holstebro: Venstres borgmesterkandidat er nu på plads

I lørdags var der fire. Nu er der én. Antallet af Venstres borgmesterkandidater i Holstebro Kommune er hurtigt svundet ind. Tilbage står Kenneth Tønning.

Først var der fire, så tre og nu en. Kampen om at blive Venstres spidskandidat til borgmesterposten i Holstebro er afblæst. Kenneth Tønning ser ud til at få pladsen uden kamp.

- Det er dejligt at få pladsen, men også en speciel følelse, fordi der ikke har været noget valg, fortæller Kenneth Tønning.

quoteDet er dejligt at få pladsen, men også en speciel følelse, fordi der ikke har været noget valg.

Kenneth Tønning

Kenneth Tønning slår fast, at han ikke har planer om at forlade kandidaturet. Men han skal altså først vælges efter en demokratisk proces i partiet. Men det må anses som ren proforma, for partiet og tidligere kandidater har allerede erklæret opbakning til ham.

- Man kunne godt have ønsket, at det skulle ske efter et valg, at jeg blev kandidaten, men så slipper vi for en situation, hvor nogle måske får lige mange stemmer, og en så ikke på samme måde har fuldt mandat fra gruppen, forklarer Kenneth Tønning.

Tror på chancen

Kenneth Tønning skal op mod bykongen HC Østerby fra Socialdemokraterne, som har siddet trygt og godt på borgmesterstolen siden 2009.

- Jeg kan godt lide HC (den nuværende borgmester red.), men jeg tror jeg har en anden profil eksempelvis hos erhvervslivet, siger Kenneth Tønning.

Men hvad vælgerne mener, ved vi først for alvor den 16. november 2021, når der er kommunalvalg. 

Til gengæld ved vi allerede nu, at der skal en ny viceborgmester til Holstebro. Den nuværende viceborgmester De Radikales Torben Gudiksen har meddelt, at han ikke stiller op som spidskandidat i 2021 efter 20 år i lokalpolitik.