Holstebro-vartegn bliver nu fjernet

Holstebro Kommune har sagt god for at fjerne Alfred Christensen-springvandet og i stedet opføre etageboliger.

Et lokalt byggefirma kan nu begynde at grave det gamle Alfred Christensen springvand op af plænen på Herningvej i Holstebro.

Holstebro Kommune har givet byggetilladelsen, og alle formaliteter er nu ryddet af vejen. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Det lokale byggefirma, murermester Stig Gade, har købt trekant-grunden på cirka 3000 kvadratmeter. Planen er at opføre to dobbelthuse med fire boliger på hver 130 kvadratmeter. Boligerne får hvidpudsede facader, sorte vinduer og sort tag - det er et krav fra Holstebro Kommune.

- Jeg har overvejet, om vi på fællesarealet kunne anlægge et nyt springvand. Men det kan ikke lade sig gøre. Det ville blive rasende dyrt og for kompliceret at lave og ville med stor sandsynlighed blive et til-grin springvand i forhold til det originale Alfred Christensen-springvand, siger murermester Stig Gade, der ikke skulle betænke sig ret meget på at købe grunden, da han i januar blev præsenteret for et færdigt projekt, til dagbladet.

- Det har altid stået for mig som en helt særlig grund - én jeg har lagt mærke til. Den ligger bynært, men alligevel frit og grønt, siger Stig Gade.

Dermed forsvinder et af Holstebros vartegn, som folk i mange år kom kørende langvejs fra for at se. Springvandet blev købt i USA i 1968 for omkring 650.000 kroner og ville have kostet fore millioner kroner at reparere.

De nye boliger bliver opført i to plan. De 65 kvadratmeter i stueplan indeholder en stor stue, køkken, bryggers, toilet og entré. På 1. sal er der to værelser, soveværelse samt bad og toilet. Derudover opføres carport med overdækket indgang samt et udhus. 

Støbearbejdet sættes i gang, så snart springvandet er væk. Boligerne forventes at stå klar til næste forår, og købsprisen anslås til cirka 2,1 millioner kroner per bolig.