Holstebro siger nej til havfruen

Kopien af Den Lille Havfrue har ikke den værdi der er lagt op til, mener borgmester HC Østerby. Han kalder forslaget for "mere stunt end indhold".

Efter et par dages betænkningstid har politikerne i Holstebro Kommune besluttet ikke at byde på en kopi af Den Lille Havfrue.

På et budgetseminar på Nr. Vosborg har et stort flertal i byrådet besluttet at afvise forslaget fra Venstres borgmesterkandidat Ulla Tørnæs.

- Vi har indhentet lidt facts på den kopi, der er til salg, og eksperter fortæller os, at der findes et hav af kopier, og at der kan laves lige så mange, som det skal være. Så den har slet ikke den værdi, der er lagt op til, siger borgmester HC Østerby (A) til tvmidtvest.dk.

Eksperten har også fortalt borgmesteren, at kopien næppe kan holde til at stå ude - og forslaget gik netop på, at den skulle stå ved indsejlingen til havnen i Thorsminde.

- Alt i alt mener jeg, at der var mere stunt end indhold i forslaget, siger HC Østerby.

Tørnæs: Ærgerligt

Ulla Tørnæs, der kom med ideen, ærgrer sig over afvisningen.

- Jeg tror, at statuen kunne blive et godt kulturfremstød for kommunen. HC Andersen er jo en god fortælling uanset hvad, siger Ulla Tørnæs.

Den kopi af havfruen, som Holstebro overvejede at byde på, har været ejet af en anonym vestjyde og er sat til salg på Lauritz.com. Internetsiden har vurderet statuen, der er lavet af manden bag den originale havfrue fra Langelinie i København Edvard Eriksen, til 600.000 kroner.

Det var socialdemokraterne, Radikale, SF og et enkelt byrådsmedlem fra den borgerlige gruppe, der stemte nej til forslaget. HC Østerby vil ikke sige, hvem den borgerlige nej-siger er.

 

HC Østerby forklarer her, hvorfor et flertal i byrådet sagde nej til at købe en kopi af Den Lille Havfrue:

01:16 Luk video

Ulla Tørnæs har denne kommentar til afvisningen:

00:58 Luk video