Holstebro Kommune til borgerne langs åen: Der er styr på situationen

De sidste mange måneders regn presser fortsat Storå i Holstebro.

Mandag blev der sendt en advarsel ud til borgerne omkring Storå i Holstebro.

Vandet flyder mange steder over sine bredder, og det ses blandt andet tydeligt på parkeringspladser og cykelstier i midtbyen.

Kommunens advarsel går på, at man bør tage sine forholdsregler, hvis der skulle komme store mængder nedbør. Det tyder DMI’s prognoser for de kommende dage dog ikke på.

quoteVi ved ikke, hvor meget regn der kommer, før det er faldet.

Poul Munk-Poulsen, teknik- og miljøchef, Holstebro Kommune

- Det er jo altid den usikkerhedsfaktor, vi har. Vi ved ikke, hvor meget regn der kommer, før det er faldet, siger Poul Munk-Poulsen, der er chef i Holstebro Kommunes Teknik- og Miljøafdeling.

Kun regn er årsagen

I Hvide Sande og andre havnebyer har de det seneste døgn kæmpet mod store mængder vand på havnene på grund af den kraftige storm, der søndag og mandag har hærget landsdelen.

Vandproblemerne i Storå skyldes dog ikke stormen, men udelukkende de store mængder nedbør, der er faldet det seneste lange stykke tid.

Vandet i Storå kommer fra Vandkraftssøen, som får vand fra åløb mange steder fra i landet. Vandstanden i Storå kan til en vis grad reguleres ved at sænke vandstanden i Vandkraftssøen.

- Så der er et vist spillerum, inden der begynder at komme voldsomme skader. Der skal komme en del vand, før vi når derop, siger Poul Munk-Poulsen.

Vandstanden i Storå er lige nu på ni meter over normal havniveau. Det er det, der har fået kommunen til at sende en advarsel ud.

De kommende dage kan det nå op på 9,2 meter, men vandstanden skal helt op på 9,8 meter, før det bliver kritisk.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Vejr.