Holstebro Kommune hyrer studerende til at sælge kommunen

I håbet om at tiltrække nye studerende, har Holstebro Kommune ansat studieambassadører, som skriver om kommunen til andre unge.

Den største arbejdsgiver i kommunerne er kommunerne selv. I Holstebro Kommune arbejder omkring 5.500 personer, og det dækker over alt fra skolelærere til biologer - til studerende. De unge mennesker skal hjælpe kommunen med at blive mere attraktiv over for nye studerende i byen.

quoteJeg synes, det er helt vildt genialt.

Kajsa Espelien, studieambassadør

- Jeg synes, det er helt vildt genialt. Nu kommer jeg ikke selv fra Holstebro, og jeg synes bare, det er helt vildt fedt, at sådan en tilflytter som mig kan få lov at blive en del af det. Så lærer jeg også meget mere om kommunen, og det synes jeg er helt vildt nice, siger Kajsa Espelien, som er én af kommunens studieambassadører.

Unge forstår bedst andre unge

For Holstebro kommune gælder det om at være til stede der, hvor borgerne er, og derfor er opgaverne for kommunikationsteamet på rådhuset også vokset med tiden. Med studieambassadørerne har kommunen erkendt, at nogle kommunikationsopgaver bare er bedre løst af målgruppen selv.

- Der foregår rigtig meget i Holstebro, og det vil vi gerne fortælle. Vi har fundet ud af, at det ikke fungerer særlig godt, når det er os halvgamle mennesker, der prøver at fortælle det. Så er det meget bedre at få de unge til selv at gøre det i et sprog, som de forstår, og på nogle platforme, som de i forvejen er på, siger kommunens kommunikationschef Mette Mørk.

Det gamle slagteri i Holstebro er denne uge rammen om det månedlige møde mellem Holstebro Kommunes kommunikationskonsulent og studieambassadørerne.
Det gamle slagteri i Holstebro er denne uge rammen om det månedlige møde mellem Holstebro Kommunes kommunikationskonsulent og studieambassadørerne.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Studieambassadørerne får løn af Holstebro Kommune for at dække forskellige begivenheder og skrive om studielivet til de andre studerende og dem, som overvejer at flytte til byen. En gang om måneden mødes en kommunikationskonsulent fra Holstebro Kommune med studieambassadørerne for at lægge en plan for, hvad der skal skrives om.

quoteDet skal give et indblik i alt det, der sker ved siden af uddannelsen, så vi skal vise, hvad de unge også får med i pakken, hvis de vælger at rykke hertil.

Julie Andersen, kommunikationskonsulent, Holstebro Kommune

- Vi brainstormer på, hvad der sker lige nu ude på uddannelserne og i byen generelt. Alt det, som jeg ikke ved noget om, men som de unge har styr på. Det skal give et indblik i alt det, der sker ved siden af uddannelsen, så vi skal vise, hvad de unge også får med i pakken, hvis de vælger at rykke hertil, siger Julie Andersen, der er kommunikationskonsulent i Holstebro Kommune.

Holstebro skal være mere end en studieby

Studieambassadørerne er alle selv studerende i byen, og deres mision er, at der ikke skal være en undskyldning for at vælge Holstebro fra som studieby. 

- Lige nu og her har vi kørt et tema, der hedder tilflyttertorsdag, hvor jeg for eksempel har skrevet om erhvervsakademiet og om kulturelle oplevelser. Vi var også med til 90'er festen i byen, så folk kunne se, at det også er en del af byen. Jeg synes, det er en spændende og kulturel by, og derfor har jeg valgt at sige ja til det her, siger studieambassadør Kajsa Espelien.

Studieambassadør Kajsa Espelien synes det er en fremragende idé, at unge i Holstebro Kommune skriver til andre unge.

Holstebro Kommuner ansætter nye studieambassadører løbende, når de nuværende bliver færdige med deres uddannelse. 

- Der er en forventning om, at vi er mere synlige end før. Det, at vi som kommune er opmærksomme på, hvor borgerne er henne, det synes jeg er rigtig vigtigt, siger kommunikationschef Mette Mørk.

Der er omkring 10.000 studerende i Holstebro Kommune. Det svarer til næsten hver sjette indbygger i kommunen.

Studieambassadørerne mødes med kommunens kommunikationskonsulent forskellige steder. Det kan være på rådhuset, en uddannelsesinstitution eller - som her - på det gamle slagteri.
Studieambassadørerne mødes med kommunens kommunikationskonsulent forskellige steder. Det kan være på rådhuset, en uddannelsesinstitution eller - som her - på det gamle slagteri.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.