Holstebro er Midt- og Vestjyllands mest erhvervsvenlige kommune

​Særligt Holstebro og Skive klarer sig godt i den årlige analyse.

Erhvervsvenligheden er faldet i flere Midt- og Vestjyske Kommuner, men det betyder ikke, at de klarer sig dårligt.

Det viser en ny analyse, der er lavet af Dansk Byggeri.

Landsdelen har dog også sine højdespringere. På femte pladsen på landsplan finder vi Holstebro og på ottende pladsen ligger Skive.

Genbrugspladsen holder åbent

Kommunerne bliver bedømt på mange parametre.

For eksempel at virksomhederne ikke betaler dækningsafgift, byggetilladelsen bliver hurtigt ekspederet på kommunekontoret, og genbrugspladsen holder åbent, så det passer med virksomhederne.  Alt dette opfylder Holstebro og Skive.

- Det er marginaler, vi snakker om, når man blander sig i førerfeltet, som Holstebro og Skive gør som nummer henholdsvis fem og otte, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen, i en pressemeddelse og uddyber:

Det er rigtig godt gået, men det er også en reminder om, at hvis man ikke hele tiden arbejder med erhvervsvenligheden, så bliver man lynhurtigt overhalet af andre kommuner, der også arbejder med, hvordan de kan gøre det nemt at drive virksomhed, tiltrække nye og ikke mindst få de nuværende til at vækste.

Nedtur for Ikast-Brande

Det er dog ikke lutter gode nyheder her i landsdelen. Det går blandt andet ned ad bakke for Ikast-Brande Kommune, der er gået fra en 29. plads sidste år til en 49. plads i år.

- Ikast-Brande ligger stadigvæk lige præcis i den erhvervsvenlige halvdel af ranglisten, men fx er ventetiden på en byggetilladelse steget, og kommunen sender virksomhederne i banken efter en bankgaranti ved relativt små opgaver. Det er flere ting, som Ikast-Brande nemt kunne forbedre til næste år, siger Niels Hansen.

Struer er den midt- og vestjyske kommune, der klarer sig dårligst på plads nummer 53.

- Det er stadigvæk tre pladser bedre end sidste år, så kommunen har faktisk lagt sig i selen, og jeg håber meget, at de fortsætter det gode arbejde, siger Niels Hansen

Billund er Danmarks bedste til erhvervsvenlighed, mens Tårnby er den dårligste.