Holstebro-drenge i finalen ved DM i teknologi

Tre unge fyre på Teknisk Gymnasium i Holstebro har opfundet en lille kasse, hvor man kan opbevare lappegrej til sin cykel. Nu er de i finalen i DM i teknologi.

Tre unge gutter ville til en eksamen i 3. g på Teknisk Gymnasium i Holstebro lave et alternativ til den klassiske saddeltaske, cyklister bruger, når de skal have lappegrej med på cykelturen.

Det blev så vellykket, at de nu skal konkurrere med fire andre finalister om at vinde DM-guld i teknologi. 

- Vi regnede ikke lige med det. Det kom lidt ud af det blå. Vi lavede jo bare, hvad vi selv synes var et godt eksamensprojekt, siger Elias Skjoldborg, 3. g, HTX i Holstebro. 

quoteVi vidste jo godt, at det var en god idé, men vi havde aldrig troet, at det ville komme til et niveau, hvor vi ville gå videre i DM.

Tomass Pedersen, 3. g, HTX i Holstebro

Det gode eksamensprojekt har fuld opbakning fra drengenes underviser. 

- Jeg tror godt, at de kan vinde. Jeg er sikker på, at de kommer til at gøre det godt derovre, siger Niels Henrik Steffensen, lektor, Teknisk Gymnasium i Holstebro.

Alternativ til den klassiske saddeltaske

De tre HTX-drenge skulle før sommer til eksamen i teknologi. Her opfandt de en lille sorte kasse, hvor cyklister kan opbevare deres lappegrej.

Idéen opstod, fordi det ifølge drengene kan være farligt for cyklister at opbevare udstyr på ryggen, hvis de styrter, og det er uæstetisk med en saddeltaske. Derfor er der tænkt over detaljen med deres opfindelse.

- Det er jo meget vigtigt, at cyklen ser god ud, og det er meget vigtigt, at rytteren på cyklen også ser god ud, siger Elias Skjoldborg.

Det er boksen her, der har givet de tre HTX-elever en finaleplads til DM i teknologi.
Det er boksen her, der har givet de tre HTX-elever en finaleplads til DM i teknologi.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Idéen er så god, at de tre drenge foruden topkarakterer har fået en plads ved danmarksmesterskabet i teknologi. Deres opfindelse er også blevet nævnt at det internationale cykelmedie Global Cycling Network.

- Vi vidste jo godt, at det var en god idé, men vi havde aldrig troet, at det ville komme til et niveau, hvor vi ville gå videre i DM, siger Tomass Pedersen, 3. g, HTX i Holstebro.

I hård konkurrence 

Den lille kasse er en smart opfindelse, hvis man spørger den lokale cykelhandler.

- Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at man prøver på at nytænke de ting, der findes til cykler, siger Jesper Niebuhr, Fri BikeShop, Holstebro.

Men selvom idéen er god, kan det blive en udfordring for de tre unge fyre at gøre en forretning ud af idéen.

- Det bliver et svært marked at komme ind på. Der er rigtig mange, der allerede laver noget i samme stil, siger Jesper Niebuhr. 

Boksen til lappegrej er monteret nederst på cykelstellet.
Boksen til lappegrej er monteret nederst på cykelstellet.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Der er allerede 60 personer, der synes, at idéen er så god, at de har skrevet sig på venteliste til at få en af drengenes cykel-kasser.

Det er tirsdag morgen, at drengene sætter snuden mod DM i hovedstaden, og de tre drømmer om DM-guld, men de har også endnu større ambitioner for deres idé.

- Jeg håber da på, at vi kommer til at vinde DM og få en god oplevelse derovre. Bagefter håber jeg, at vi kan komme til at sælge produktet, siger Theis Randeris Mathiassen, 3. g, HTX i Holstebro.

Det er på onsdag, at drengene skal kæmpe om guldet ved DM i teknologi.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.