Holstebro Cykelklub trækker folk til - har mangedoblet medlemstallet på få år

For to år siden var de fem-seks stykker. I dag er de mere end 30 medlemmer. Holstebro Cykelklub vælter sig i nye ryttere.

Solen skinner og foråret er over os. Det betyder også, at rigtig mange motionscyklister trækker i det tætsiddende lycra og indtager landevejene. 

Nogle af dem der er begyndt at have flere og flere på jernhesten, er Holstebro Cykelklub. På få år er de nemlig gået fra at have fem-seks medlemmer til at have mere end 30 medlemmer.

Rytterne står klar til at ræse for Holstebro Cykelklub.
Rytterne står klar til at ræse for Holstebro Cykelklub.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Og hvis man spørger træneren, er der to gode grunde til det.

- Mange af de her ryttere kommer fra motionsklubber, og de kører rigtig stærkt, så nu får de lov at komme ud og køre med nogle ligesindede, der også kører rigtig stærkt. Plus vi har det rigtig hyggeligt sammen, Michael Jørgensen, der er træner i Holstebro Cykelklub.

Holstebro Cykelklub har nemlig en licens, og det betyder, at ryttere der cykler under klubbens faner får adgang til at køre de mere organiserede løb.

- Der er en større sikkerhed omkring licensløbene. Det er rundstrækninger, vi kører på og der er langt mere action på, siger Michael Jørgensen.

- En flok drengerøve

Frederik Riis er en af dem, der for nylig er gået fra at være almindelig motionscyklist til at være en del af den vestjyske cykelklub.

Og det er ikke noget, han har fortrudt.

- Det er med at køre i en klub, det er alt det sociale i det. Man kommer afsted i en gruppe, og man lærer at køre sammen med andre, siger Frederik Riis.

Frederik Riis nyder at cykle sammen med klubkammeraterne.
Frederik Riis nyder at cykle sammen med klubkammeraterne.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Også de ordnede forhold omkring licensløbene er noget af det, som tiltaler den unge rytter.

-Det er fedt, det her. At komme ud at køre stærkt og køre ræs. Det er jo bare en flok drengerøve man kører med, så det er skide sjovt, siger Frederik Riis. 

Spørger man træneren, er der da også plads til mange flere hos Holstebro Cykelklub - også selvom man måske ikke helt føler, at formen er til det endnu.

-Vi bygger det op fra bunden af, for ellers kan det godt virke lidt uoverskueligt at være licensrytter, fordi de kører helt vildt hurtigt og det er elite, men vi hygger mest, siger træner Michael Jørgensen.