Holstebro: Bilist med tårnhøj promille påkørte lygtepæl

En 27-årig mand fra Holstebro står til en frakendelse af kørekortet og risikerer fængselsstraf efter at været blevet taget med tårnhøj promille.

Foto: Henrik Lind Jørgsen, Mobilholdet

Foto: Henrik Lind Jørgsen, Mobilholdet

Foto: Henrik Lind Jørgsen, Mobilholdet

1 af 3

En 27-årig mand fra Holstebro blev tidligt lørdag morgen anholdt for spirituskørsel i centrum af Holstebro. Her kom han kørende i en ældre VW, der hurtigt påkaldte sig politiets opmærksomhed. 

- Manden kørte ind i en lygtepæl i Lille Østergade, og i den forbindelse blev der lavet en alkometer-test på ham, fortæller vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Simon Skelkjær.

Og resultatet var ikke til at tage fejl af. Den 27-årige blæste nemlig testen op på en promille på over to. Og det er ifølge politiet en særdeles høj promille, der derfor også medfører en øjeblikkelig straf.

- Vi har inddraget hans kørekort øjeblikkeligt, indtil blodprøveresultaterne ligger klar. Men med så høj en promille står han til en frakendelse af kørekortet og faktisk også til en fængselsstraf, fordi promillen er over to, fortæller vagtchefen.

Alternativ parkering ved Jensens Bøfhus

Den høje promille kan måske også forklare, hvorfor morgenfriske forbipasserende lørdag morgen kunne se en ældre VW holde parkeret lige lovlig tæt på Jensens Bøfhus på hjørnet af Lille Østergade og Færch Torv. Bilen bærer tydeligt præg af flere skrammer og også et punkteret fordæk. 

Ud over en sigtelse for spirituskørsel, så bliver den 27-årige mand også sigtet for sit sammenstød med lygtepælen. 

I følge Midt- og Vestjyllands Politi har der generelt set ikke været flere spiritussager på dette års J-dag, end der er på en normal fredag aften og nat. 

 

Hvad sker der, når man drikker alkohol?


Rusvirkningen af alkohol indtræder efter 5-20 minutter. Følgende symptomer opstår, når man drikker:
  • 0,2 promille: Øjets evne til hurtigt at fokusere og omstille sig fra lys til mørke forringes.
  • 0,5 promille: Evnen til på en gang at opfatte situationer og samtidigt udføre præcise bevægelser forringes. Synsvinklen indsnævres.
  • 0,8 promille: Man får nedsat koordinationsevne og øget reaktionstid.
  • 1,0 promille: Opmærksomheden og koncentrationsevnen er svækket. Man begynder at blive træt og får nedsat balance- og bevægelsesevner.
  • 1,5 promille: Man får udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær. Centralnervesystemet har fået nok (og maven sikkert også).
  • 2,0: promille: Udtalte forgiftningssymptomer, manglende selvkontrol.
  • 3,0 promille: Man har manglende kontrol med for eksempel urinblæren og kan blive bevidstløs.
  • 4,0 promille og derover: Bevidstløshed og livsfare.
Kilde: Netdoktor.dk