Højsæson for indbrud

Indbrud i julemåneden er en tilbagevendende tradition. Igen i år er der mange midt- og vestjyder, der får stjålet deres ting.

To mænd blev tirsdag aften anholdt i Holstebro, mens de var på indbrudstogt.

- Det var en anmelder, der så dem luske rundt på stierne ved et villakvarter i Holstebro, fortæller vicepolitikommissær Lillian Jensen fra politiet i Holstebro.

Da politiets patrulje kommer i kontakt med de to mænd, stikker de af. Men de bliver dog fanget og anholdt af betjentene. I mændenes bil finder politiet flere tyvekoster.

- Det er to mænd på 31 og 25 år. Den ene er fra Vejle, mens den anden ikke har adresse i Danmark, siger Lillian Jensen.

Hun fortæller, at politiet formoder, at de to mænd kan stå bag flere af den seneste tids indbrud.

- Der har været usædvanlig mange indbrud i Holstebro, Lemvig og Struer de seneste tre uger, forklarer vicepolitikommissæren.

De to anholdte mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af onsdag.

Mange bilindbrud i Skjern

Også i Skjern har der været gang i jule-indbruddene. Her er det biler, det er gået ud over. Mellem klokken 21.00 tirsdag aften og klokken 7.00 onsdag morgen er der blevet brudt ind i fem personbiler i Skjern.

- Indbruddene er spredt rundt i byen, og tyvene har stjålet alt fra musikanlæg, gps'er og computere til jakker og kontakter, fortæller vicepolitikommissær Jan Nørrum fra politiet i Ringkøbing.

Politiet har ikke umiddelbart spor efter gerningsmændene i Skjern og vil gerne høre fra vidner, der har set eller hørt noget i forbindelsen med indbruddene. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.