Hjerl Hede i modvind

Det tradtionsrige frilandsmuseum ved Vinderup er presset af svigtende besøgstal og dårlig økonomi.

De seneste seks år er frilandsmuseet Hjerl Hede gået fra at være en god forretning, til i dag at være i strid økonomisk modvind. Seneste regnskab viser et underskud på 3,8 millioner kroner.

En turismeforsker mener, at Hjerl Hede ligger som man har redt. Museet blev etableret i begyndelsen af 1930'erne, og har slet ikke formået at følge med tiden.

- Der er sket et skifte, som Hjerl Hede ikke har været opmærksom på. De inddrager ikke folk på den måde, som de ønsker det, siger Peter Kvistgaard, lektor ved Aalborg Universitet, til TV/MIDT-VEST.

Hjerl Hedes besøgstal vidner om, at folk ikke længere får, hvad de kommer efter. I 2008 var antallet af gæster 76.000 - 25 procent færre, end da Hjerl Hede havde sin storhedstid i slutningen af 1980'erne.

- Moesgaard Museum i Århus har haft held med at inddrage moderne teknologi, så det er ikke fordi det moderne ikke kan bruges i forbindese med noget gammelt. Man skal bare turde bruge teknologien på en anden måde, og huske at tænke den ind. Det er måske her Hjerl Hede har haltet, siger Peter Kvistgaard, turismeforsker og lektor ved Aalborg Universitet.

Hvordan kan Hjerl Hede blive mere indbydende for gæsterne? Skriv din mening herunder.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.