Historisk kro brændt ned: Nu søger politiet vidner

Politiet vil ikke udelukke, at branden kan være påsat.

2:49
Borbjerg Mølle kan spores tilbage til 1400-tallet.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Hvis du ved noget om branden på Borbjerg Mølle Kro, skal du henvende dig til politiet. 

Sådan lyder budskabet fra Jim Hansen, vicepolitiinspektør og leder af central efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Branden kan være påsat Og det er altid vigtigt at få fat i vidner, som eventuelt har set et eller andet mistænkeligt, siger han.

Meldingen kommer efter, at den historiske kro nedbrændte mandag.

Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet ikke har nogle oplysninger, der tyder på, at branden er påsat. Alligevel vil man gerne høre fra personer, der kan have set mistænkelig adfærd omkring kroen. 

- Hele kroen er brændt ned til grunden, og der forestår et stort arbejde med tekniske undersøgelser, understeger han. 

Efter planen ankommer politiets brandteknikere til Borbjerg Mølle tirsdag eller onsdag. Her skal være med til at svare på, hvordan branden er opstået.  

- Langt det fleste brande blive opklaret, men det er selvfølgelig lidt anderledes, når branden er så voldsom og på et historisk sted, lyder det fra vicepolitiinspektøren. 

Der var ingen overnattende gæster på kroen.
Der var ingen overnattende gæster på kroen.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Kort før klokken 18 mandag aften er beredskabet fortsat til stede ved den historiske kro. Her er man i gang med den sidste efterslukning, oplyser Per Jakobsen, der er indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen.

Han fortæller, at der stadig står en smule røg op enkelte steder, men hovedparten af brandfolkene vil forlade kroen til aften. 

- Men et par stykker får nok lov til at blive med et par spande vand, forklarer han.

Unge slog alarm

Branden i den historiske kro begyndte kort før klokken 3:00 natten til mandag. 

Her opdagede en gruppe unge mennesker, at flammer stod ud fra kroen. De valgte derfor at nærme sig den historiske kro. Da det stod klart, at ilden havde fat i bygningerne slog de alarm og ringede til politiet og kroens ejer, fortæller vicepolitiinspektøren. 

Har I nogle formodninger om, hvad der er årsag til branden?

- Nej, det har vi ikke. Nu skal vores teknikere ud på brandstedet. Så gennemgår de hele brandtomten (stedet, hvor der har været brand, red.) og så får vi forhåbentlig en forklaring på, hvad der er sket, lyder det fra Jim Hansen. 

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4, hvis man har oplysninger om branden.