Henning jubler over kæmpelaks: - Det er de lokale foreningers skyld, at det kan lade sig gøre

En lystfisker takker de lokale fiskeriforeninger langs for deres store arbejde.

Nedtællingen har for mange lystfiskere været i gang længe. For i dag er laksesæsonen startet, og det har trukket fiskere fra store dele af landet til.

quoteDet er de lokale foreningers skyld, det kan lade sig gøre. Uden dem var der ikke sådan nogen fisk. Jeg er dybt taknemmelig for deres arbejde

Henning Jensen, lystfisker

En af dem er Henning Jensen fra Ørsted på Fyn. Han fiskede i dag ved Storå i nærheden af Bur, da han fik fat i den største laks, han nogensinde har fanget.

- Jeg har da fanget store laks tidligere, men den her er rigtig, rigtig stor. Det er meget specielt, for det er ikke almindeligt at fange en i den størrelse der. At fange sådan en er drømmen, siger han glad.

Fisken vejer 17,1 kilo og måler 118 centimeter, og selvom Henning Jensen selvfølgelig er stolt af, at han fik den hjem, så er der også nogle andre, der skal have en del af æren.

- Det er de lokale foreningers skyld, det kan lade sig gøre. Uden dem var der ikke sådan nogen fisk. Jeg er dybt taknemmelig for deres arbejde, slår han fast.

Konen fisker videre

Fisken er nu på køl, indtil den kan komme med Henning Jensen hjem til Fyn. Her er planen, at den skal koldtryges. Henning Jensen kender nemlig en pensioneret slagter, der er ekspert i netop dette.

- Han laver det bedste, jeg nogensinde har smagt. Så den skal nok blive behandlet godt, siger han. 

Der går dog lige lidt, før de kører hjemad. Henning Jensens kone forsøger nemlig også at få bid. De regner dog ikke med, at hun kan fange en på samme størrelse.

- Der er mange fiskere, der ikke har mulighed for at fange sådan en der. Men det er sådan en, man jo gerne vil fange, slår Henning Jensen fast.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.