H.C. Østerby om anoreksi-kritik: Vi har handlet forkert

Holstebros borgmester anerkender Ankestyrelsens kritik og erkender, at kommunen har handlet forkert i sagen om Jacqueline Kristensen.

”Vi finder grundlag for at kritisere kommunens sagsbehandling. Der var enighed på mødet.”

Sådan står der sort på hvidt i Ankestyrelsens afgørelse af Jacqueline Kristensens klage over Holstebro Kommunes sagsbehandling af hendes sag.

Og manden i spidsen for kommunen, borgmester H.C. Østerby (S), erkender nu også, at kommunen har handlet forkert, da de ved årsskiftet valgte at tilbagetage Jacqueline Kristensen fra Bakkely på Mors til et tilbud indenfor kommunegrænsen.

- Og vi må jo sige, at vi har foretaget en forkert handling på daværende tidspunkt. Og det må vi jo så se, om vi kan rette op på, siger borgmesteren.

Og vi må jo sige, at vi har foretaget en forkert handling på daværende tidspunkt. H.C. Østerby, borgmester, Holstebro Kommune. 

H.C Østerby deltager i dag i KL’s topmøde i Aalborg. Han har derfor ikke haft lejlighed for at nærlæse Ankestyrelsens afgørelse og kritik af kommunens sagsbehandling. Derfor vil han heller ikke komme nærmere ind på, om sagen får konsekvenser og i så fald hvilke konsekvenser. Men han tager Ankestyrelsens afgørelse til efterretning.

- Når Ankestyrelsen mener, at det er en forkert afgørelse, vi har truffet, så er jeg selvfølgelig nødt til at tage den kritik til efterretning. Det skal vi selvfølgelig gøre som kommune, siger han.

H.C. Østerby mener, at så længe en kommune med mennesker og det er mennesker, der skal finde løsninger, så vil der altid ske fejl. 

- Det vigtigste er, at vi lærer af det, siger han. 

Hør telefoninterviewet med H.C Østerby her:

Interview med H.C Østerby om kritikken af kommunens sagsbehandling i sagen om Jacqueline Kristensen.

 

  


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.