H.C. Østerby: Det er en fantastisk dag for Holstebro

H.C Østerby er begejstret for det nye projekt, som han mener kan være med til at sikre Holstebro en plads som Vestjyllands handelshovedstad.

Holstebro Kommunes borgmester H.C. Østerby (S) kunne i dag præsentere en stor udvidelse af Nørreport Centeret samt en ny butiksarkade i Enghaven. I alt vil byggeriet når det står helt færdigt resultere i op mod 50 nye butikker i Holstebro.

- Det er en fantastisk dag for Holstebro det Enghave-projekt, som blev skrinlagt i februar, er opstået i en ny skikkelse i form af et moderniseret og udbygget Nørreport Center, siger borgmesteren. 

Siden Enghaveprojektet faldt til jorden, er der blevet arbejdet hårdt i kulissen på kommunekontorerne i alt har tre projekter været i spil.

quoteDet er en fantastisk dag for Holstebro det Enghave-projekt, som blev skrinlagt i februar, er opstået i en ny skikkelse i form af et moderniseret og udbygget Nørreport Center.

H.C. Østerby, Borgmester, Holstebro, Socialdemokratiet

- Det har været sådan et vakuum, for mig har det været vigtigt, at så længe døren var åben, så måtte den ikke blive lukket. Der var nogen, der var interesserede i at tage bolden op og spille den hen i et nyt projekt. Det er jeg virkelig glad for er sket, for ellers er jeg bange for, at hvis døren var blevet lukket, så var det kun blevet til en renovering af Nørreport Centeret og ikke en udvidelse, siger H.C. Østerby.

På sigt er målet med projektet, at der udover centerudvidelse og arkadebyggeri, skal bygges ungdomsboliger, dagligvarebutik og hotel i Enghaven. Selvom det seneste centerprojekt faldt til jorden, er H.C. Østerby sikker på, at det lykkes denne gang.

- Det her har vi arbejdet på ret koncentreret de sidste tre-fire måneder, og der har været to andre projekter, som har konkurreret med det her. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det vi lander nu, er det helt rigtige for Holstebro by, siger han,  

Han mener, at byggeriet er med til at stadfæste Holstebro som handelsby.

- Det her projekt kan fastholde Holstebro som Vestjyllands handelshovedstand også i fremtiden, siger borgmesteren. 

Enghaveprojektet blev stoppet efter at Kirken lagde veto ind mod højden på et tårn i det nye center. De nye planer indeholder ingen tårne, og borgmesteren har da heller ikke spurgt kirken om tilladelse endnu.

- Vi har ikke clearet det sidste nye med kirken, men du kan tro, at vi skal nok tage kirken i ed, når vi kommer dertil, siger borgmesteren med et smil.

Håbet er at første etape af udvidelsen af Nørreport Centeret kan gå i gang inden for 12 måneder. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.