Harpiks, haller og højt humør: Flere tusinde børn og unge holder aktiv påske

Flere tusinde børn og unge bruger påskeferien på at dyrke håndbold. Både spil og hygge bliver prioriteret højt.

Harpiks, haller og højt humør får tusindvis af børn og unge til at vælge en aktiv påskeferie. For mens skolerne holder lukket, er dørene til mange haller åbne.

quoteDet er rigtig fedt at mærke energien fra alle holdene

Noomi Krogsgård, Fjordbyerne Håndbold

Årsagen er påsketurneringer i håndbold.

- Essensen er jo vi får bredden i spil i alle klubben, hvor man kan være med både som elitespiller, men du kan også være med som cspiller, og så ligger vi sidst på sæsonen, så det er en god sæsonafslutning, siger Karsten Marcussen, der er formand i Holstebro Cup.

I år er det 38. gang, turneringen afvikles, og her har 4400 børn og unge fundet vej til de 24 haller i Holstebro og omegn, som lægger gulv til både elitespillere og breddespillere fra Danmark, Norge, Sverige, Schweiz og Tyskland.

Det store antal deltagende gør stævnet til Nordeuropas største ungdoms-håndboldstævne, og det kan mærkes fra deltagerne.

- Det er rigtig fedt at mærke energien fra alle holdene, der er tilstede. For vi kan alle sammen mærke, at vi godt vil det og har det sjovt, siger Noomi Krogsgård fra Fjordbyerne Håndbold i Frederikssund.

- Det er lige så meget det sociale

I Skive har mange unge også valgt aktivitet frem for afslapning.

Til Hancock Cup i Skive er 2300 håndboldspillere samlet. Der er selvfølgelig fokus på spillet på banen, men der er lige så stort fokus på det, der foregår udenfor stregerne.

- Det er lige så meget det sociale, og det lægger vi faktisk også op til og skriver til vores stævne, at det prioriterer vi faktisk lige så højt, siger Erik Christensen, der er næstformand i Hancock Cup i Skive.

Foruden turneringerne i Holstebro og Skive spilles der også påsketurneringer i håndbold i Herning og på Mors.

Se også: Flere tusinde børn og unge er samlet i Holstebro og i Skive for at deltage i håndboldturneringer i påsken.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.