To har sneget sig ind på Holstebro Kaserne: - Det er spændende nok

De to gæster uden ID-kort skal snart være forældre, og det er lidt spændende, siger korporal Tommy Bruhn.

Fra sit kontor på Holstebro Kaserne kan korporal Tommy Bruhn fra det Jydske Dragonregiment se to på det militære område, der er kommet ind uden at vise gyldigt ID-kort.

- Der er et par stykker, der har sneget sig ind på området uden behørig hjemmel. Men vi har styr på dem. Vi ved, hvor de er, siger korporal Tommy Bruhn.

De indtrængende gæster er hurtige og gode til at gemme sige – og til at komme væk i en fart.

Der er tale om to strandskader, der har bygget rede på kasernen. Og selvom parret larmer lidt, så synes korporalen, at det er hyggeligt med muligheden for fugleunger på kasernen.

- Det er spændende nok at gå og holde øje med dem og se, hvornår æggene klækker, så de små unger kan begynde at pile rundt, siger Tommy Bruhn.

Strandskaderne har æg liggende på Holstebro Kaserne.
Strandskaderne har æg liggende på Holstebro Kaserne.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Så selvom de to er kommet ind på det militære område uden at vise ID, så håber korporalen, at det går.

Muligvis samme par

Der er på samme årstid i mange år kommet to strandskader til Holstebro Kaserne.

Korporalen har taget billeder af de fredede fugle siden 2006, og han mener, at det er det samme par, der er vendt tilbage igen og igen.

- Jeg har de billeder, jeg tog for første gang i 2006. Hvis jeg kigger på aftegningerne, så synes jeg jo, at det stadigvæk er de samme, siger Tommy Bruhn.

Fuglen har det nok godt på kasernen

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening kan det sagtens være det samme par der vender tilbage, for strandskaden kan blive mere end 25 år.

Det siger Egon Østergaard, der er formand i Dansk Ornitologisk Forening. Han har også et bud på, hvorfor de kommer tilbage.

- Det er jo nok fordi, den har det godt, og at der ikke er så mange fjender. Så jeg tror også, at det er Forsvarets skyld. Jeg er sikker på, at Forsvaret er rigtigt gode til at passe på fuglene, siger han.

Og passe på dem, det bliver der gjort på Holstebro Kaserne. Her har de nemlig sat afspærringer op omkring strandskadernes redde, så de ikke bliver forstyrret.

De to strandskader på det militære område.
De to strandskader på det militære område.
Foto: Tommy Bruhn

Håber, de enes

Der bliver altså gjort meget for, at de to fugle kan yngle i fred.

Men selvom kasernen gør, hvad de kan for, at opholdet skal blive en god oplevelse for de to strandskader, så kan de ikke gøre det hele for dem.

- Der er en del skræppen, når de er sammen. Men jeg håber da, at de enes. De snart jo skal have børn, siger korporal Tommy Bruhn med et smil.

To strandskader har bygget rede på Holstebro Kaserne, og det er lidt spændende, mener korporal Tommy Bruhn.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.