Har intet hørt fra myndighederne: Bekymret nabo til minkgrav frygter for sit drikkevand

Der bliver gravet minkgrave 2-300 meter fra Mogens Leths brønd. Han frygter, de nedgravede mink kan forurene drikkevandet. Fødevarestyrelsen afviser, at det bliver et problem.

Lige nu er myndighederne i gang med at grave ved Flyvestation Karup og Forsvarets terræn ved Nørre Felding uden for Holstebro.

Det skyldes, at man lige nu er ved at aflive samtlige mink i landet, og da det skal gå så hurtigt, at det ikke er muligt at skaffe sig af med de store mængder af aflivede dyr hurtigt nok. Derfor har man nu besluttet at grave dyr fra raske besætninger ned i de to militærområder.

Et af gravestederne ligger tæt på pensionist Mogens Leths gård. Selv vurderer han, at der er 2-300 meter hen til hullet, og det bekymrer ham. Han får nemlig sit drikkevand fra en privat brønd på sin gård.

- Jeg frygter, det siver over til os. Det er ikke langt, og vi har ikke fået besked om, hvordan grundvandet ligger, fortæller han og fortsætter:

- Jeg synes, det er utroligt, de graver der, når vi ligger så tæt på. De ved godt, vi har en brønd. Det er jo registreret.

Myndighederne har undersøgt det

Mogens Leth har ikke på noget tidspunkt hørt fra myndighederne, så han kender ikke til baggrunden for, at netop det sted er udvalgt.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Naturstyrelsen hjulpet med at udpege arealerne, og Miljøstyrelsen har sikret, at der ikke er risiko for drikkevand, fredninger og beskyttet natur.

Private brønde er også taget med i betragtningerne, fortæller dyrlæge og sektionsleder ved Fødevarestyrelsen Karsten Aagaard søndag eftermiddag på et pressemøde ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politidirektør Helle Kyndesen fortæller til dagens pressemøde, at de forsøger at holde de berørte informerede, men at det har taget for lang tid i dette tilfælde.

- Jeg tror godt, vi kunne have været lidt bedre i den her situation, siger hun.