Handicap forhindrer ikke

Man kan godt være spejder, selvom man har rygmarvsbrok.

Kasper Lousdal, 12 år og KFUM-spejder i Vestervig deltager på lige fod med de andre i spejderaktiviteterne. Også selvom en rygmarvsbrok ved fødsel har gjort ham lam fra knæet og ned.

- Det er da besværligt at have ham med, den er også praktisk når vi skal gå, så kan Kasper bare slæbe taskerne i sin minicrosser-kørestol, siger Christoffer Larsen og understreger at Kasper ved så meget og at de jo alle har stærke og svage sider.

På dagens opgave, var det Kasper der vidste mest om fuglene.

- Jeg er god til dyr. Det er fordi min far er jæger, siger Kasper, der synes det er sjovt at være på lejraktiviteter, fordi man lærer noget.

Rasmus N Gregersen er næstældst i patruljen og synes godt om det aktivitetsområde på Spejdernes Lejr, der bliver kaldt forsøgsstationen. Her skulle patruljen bl.a. bygge en lille vindmølle. Drengene var optaget af at få den til at fungere, mens pigerne i patruljen også syntes, at den skulle se sjov ud.

Vindmøllerne blev placeret i Kaspers rollator, som patruljen kalder "Kaj".

Delfinerne fra Vestervig er:

Bettina K Mortensen, Rasmus N Gregersen, Phillip Szech, Christoffer M Larsen, Camilla Jensen og Morten K Stephansen. 

Tropleder Thorkild Slavinsky synes at børnene er gode til at hjælpe hinanden og understreger, at det er et must, at Kasper kommer med. Der er også en fuldtidshjælper med på lejren.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.