Håndbolddommer vil være politiker på hjemmebane i Holstebro

Henrik Mortensen fra Holstebro har meldt sig ind i Socialdemokratiet og stiller op for partiet ved kommunalvalget til november.

Han er møbelhandler i sin hjemby, men er især kendt som manden med fløjten på håndboldbanen. Nu vil Henrik Mortensen være lokalpolitiker i Holstebro.

- Nu har jeg været selvstændig, siden jeg var 22 år, og jeg synes, det kunne være spændende at komme ind i maskinrummet og bidrage med min erfaring til en fortsat god Holstebro Kommune.

- Omvendt er jeg jo helt blank politisk, så jeg vil være ydmyg og være den nye dreng i klassen, siger han til TV MIDTVEST.

Henrik Mortensen har i en lang årrække været international håndboldommer og har dømt kampe både i Champions League og til EM. Tre gange er han sammen med forskellige makkere blevet kåret som Danmarks bedste dommer. 

Nye udfordringer

Som 47-årig har han tre sæsoner tilbage, hvor han kan være håndbolddommer på topplan. Dermed er Henrik Mortensen i sin karrieres efterår og vælger derfor nu at lægge arm med helt nye udfordringer som socialdemokratisk byrådskandidat.

- Det er vigtigt at prøve noget nyt. Jeg skal selvfølgelig fortsat være møbelhandler, men det kan være godt at prøve noget andet.

- Når man har været udenfor, kunne det være sjovt at komme ind og bidrage indenfor. Jeg synes, vi er i en rigtig god udvikling, men man må ind i maskinrummet for at bidrage og få indflydelse, fortsætter Henrik Mortensen.

Flere har opfordret ham til at stille op til kommunalvalget. Blandt andre det nuværende politiske overhoved.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Borgmesteren tog kontakt

At det blev Socialdemokratiet er lidt af en tilfældighed. Borgmesteren i Holstebro Kommune, H.C. Østerby (S), kontaktede for nogle måneder siden Henrik Mortensen for at høre, om han kunne tænke sig at stille op ved kommunalvalget til efteråret. Henrik Mortensen gik i tænkeboks - meldte sig ind i partiet - og har nu sagt ja til at blive kandidat.

- Jeg er meget bred politisk. Jeg ligger nok på midten.

- Jeg har altid stemt på den siddende borgmester i Holstebro, fordi jeg synes, de har gjort det godt. Derfor har jeg ved de seneste valg stemt på H.C. Østerby.

Havde det nu været en Venstre-borgmester, så kunne du lige så godt have meldt dig ind i Venstre?

- Ja, det kunne jeg godt, siger den håndbolddømmende møbelhandler og slår fast:

- Jeg skal selvfølgelig være tro mod de socialdemokratiske værdier, men vi har ikke den store indflydelse på, hvad de laver på Christiansborg. Jeg vil fokusere 100 procent på Holstebro Kommune.

- Om man er blå eller rød, er lige meget for mig. Det går ud på at lave et bredt politisk samarbejde.

Sport, fritid og erhverv

Siden 1995 har Henrik Mortensen været selvstændig møbelhandler i Holstebro. Han er aktiv i byens handelsstandsforening og siger, at det er erhvervspolitikken samt kultur- og fritidsområdet, der umiddelbart interesserer ham mest.

- Jeg har selvfølgelig nogle mærkesager, men jeg vil ikke kloge mig på områder, jeg ikke ved noget om.

- Men jeg ved noget om detail og erhverv, sport og fritid samt børn og unge. Her kan jeg bidrage, afslutter han.

Socialdemokratiet sidder i dag på 12 ud af 27 pladser i byrådet i Holstebro. Kommunalvalget til efteråret finder sted tirsdag den 16. november.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.