Håndbold EM: H. C. Østerby vil have en beslutning nu

Det er stadig ikke afgjort, om EM i kvindehåndbold bliver til noget. DHF er klar til afviklingen, men de mangler grønt lys fra regeringen.

Regeringen har endnu ikke truffet en beslutning i forhold til afviklingen af EM i kvindehåndbold, der efter planen skal starte om 11 dage, og det efterlader mange i uvished.

- Jeg har svært ved at forstå, hvorfor det bliver trukket så meget i langdrag. Jeg er helt med på det sundhedsmæssige aspekt, men jeg ved, at forbundet og det internationale forbund har lagt sig i selen for, at man lever op til alle de restriktioner, der måtte være, siger H. C. Østerby, der er formand for Sport Event Danmark.

Hos Dansk Håndbold Forbund har de tidligere meldt ud, at de ville trække stikket, hvis der ikke kom grønt lys fra regeringen senest torsdag den 19. november.

quoteJeg tænker, at de skal komme med et svar nu.

H. C. Østerby, Borgmester i Holstebro og Formand for Sport Event Danmark

Tidligere i dag kom de så med en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at de på trods af manglende velsignelse fra regeringen stadig vil arbejde frem mod at afholde EM på dansk jord.

- For dansk håndbold, europæisk håndbold og for hele verden er det vigtigt, at vi kommer i gang igen. Det er supervigtigt for vores sponsorer, det er et økonomisk spørgsmål, og jeg tror dybest set også, det er et spørgsmål om, hvordan hr. og fru. Jensen har det, når de, som de altid gør, kan sidde i december og se damehåndbold, siger DHF formanden Per Bertelsen. 

Han fortæller, at han har fuld forståelse for, at det er en vanskelig situation, men at DHF har ikke tid til at vente på en beslutning.

Uden EM ingen penge

Samarbejdet med DHF betyder også meget for lokale forretninger, så en aflysning af EM kan få store økonomiske konsekvenser.

- Vi har været igennem en lang periode, hvor den her branche er i knæ på alle fronter. Det vil betyde så meget for os rent driftsmæssigt og rent økonomisk, at vi får en december måned med fuldt hus, fortæller Lone Nissen, der er salgs- og bookingchef ved Hotel Eyde i Herning.

Lone Nissen, der er salgs- og bookingchef ved Hotel Eyde i Herning håber på EM bliver afholdt. Selvom der ikke må komme mange tilskuere til kampene, så kan et EM stadig betyde fuldt hus.
Lone Nissen, der er salgs- og bookingchef ved Hotel Eyde i Herning håber på EM bliver afholdt. Selvom der ikke må komme mange tilskuere til kampene, så kan et EM stadig betyde fuldt hus.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Den manglende afgørelse fra regerings side gør at Lone Nissen endnu ikke føler sig helt tryg ved situationen.

- Vi har stadigvæk lidt uro i maven, for det betyder rigtig meget både for os og for hele Herning. Vi håber, tror og krydser fingre for, at det bliver til noget, siger hun.

Over to tredjedele af Hotel Eydes 140 værelser er i december booket til håndboldspillere, pressefolk og officials til EM.

Ikke mere tænketid

Sport Event Danmark er også i dag kommet med en pressemeddelelse, hvor de efterlyser en udmelding fra regeringen.

Selvom H. C. Østerby har fuld forståelse for, at det kan tage tid at træffe beslutningen, mener han, at der har været tid nok.

- Når man er henne 12 dage før første kamp skal spilles, så bør man være klar over, hvordan det her skal arrangeres. Jeg tænker, at de skal komme med et svar nu, siger han til TV MIDTVEST.

Hvis regeringen godkender slutrunden, så vil kampene blive spillet i Kolding og Herning.

Hos Sport Event Denmarks formand H.C. Østerby vokser frustrationen over, at Regeringen stadig ikke har meldt ud, om EM bliver til noget.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.