Gymnasieelever går i skole på en lørdag

Karoline Hjorthmose og Anne Sofie Kølbæk Sørensen fra 1.g på Holstebro Gymnasium stod lørdag klar til at vise skolen frem til kommende elever.

1:55
Karoline Hjorthmose (tv) og Anne Sofie Kølbæk Sørensen besvarede spørgsmål fra potentielle elever.
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Der er ikke mange gymnasieelever, der går i skole på en lørdag, men det skulle elever fra Holstebro Gymnasium og HF.

På skolen var klasselokalerne fyldte med elever, der skulle undervises, så potentielle kommende elever kunne få et indblik i, hvordan det er at gå på gymnasiet.

Det var 1.g eleverne Karoline Hjorthmose og Anne Sofie Kølbæk Sørensen der blandt andet stod klar til at vise gymnasiet frem og svare på spørgsmål fra mulige kommende elever.

- De spurgte meget ind til fællesskabet, det faglige niveau og lektiemængden. Det var også de spørgsmål, som jeg selv havde dengang, fortæller Anne Sofie Kølbæk Sørensen og Karoline Hjorthmose tilføjer:

- Jeg tror helt klart, det gør en forskel, at vi holder det her åbent hus, fordi spørgsmålene kommer fra elever, der allerede går her.

Fri på mandag

Selv om det var lørdag, var der både personale på kontoret, i kantinen, og alle lærerne var mødt op.

Skolen skulle nemlig være så autentisk som mulig, fortæller Mads Vistisen, der er uddannelseschef for Holstebro Gymnasium og HF og STX.

- Det er meget velbesøgt, men det er også første gang i to år, at vi holder ’Åben Skole’ igen på grund af corona. De besøgende kommer efter informationer, men det er også mavefornemmelsen, der spiller en stor rolle, forklarer uddannelseschefen og fortsætter:

- Der er også noget perspektiv i, hvad man gerne vil bruge sin ungdomsuddannelse til på sigt, og hvad åbner den til, og det fortæller vi også om.

Eleverne har fri fra skole på mandag, fordi de mødte ind lørdag.