Guld-Eriks medaljer på museum

Kajakroeren Erik Hansen vandt OL-guld i 1960 og et hav af andre medaljer. Torsdag blev de overdraget til Holstebro Museum.

For halvanden måned siden døde Danmarks bedste kajakroer nogensinde - Guld-Erik Hanssen fra Holstebro - 74 år gammel.

I dag, torsdag donerede familien alle hans mange medaljer fra blandt andet EM, VM og OL til Holstebro Museum. Selvom mange andre museer har været interesseret i at få fingre i medaljerne, så var det Guld-Eriks ønske, at de skulle blive i Holstebro.

- Han synes det var her de hørte til. Han har været her hele sit liv. Han føler sig virkelig som en Holstebro-dreng, så det var her de hørte til, siger Guld-Eriks datter, Susanne Rosendahl Hansen, Holstebro.

- Jeg er rigtig stolt af de kommer på museum og især i Holstebro. Og det har helt klart været hans eget ønske, at de skulle ende hernede. Det er skønt, at byens befolkning kan se dem, siger Guld-Eriks datter.

37 danske mesterskaber

Blandt de mange medaljer er guldmedaljen i billedet øverst i artiklen. Den vandt Erik Hansen i 1000 meter kajak ved OL i Rom i 1960.

- Da jeg boede hjemme ved mor og fra der hang de fremme inde i stuen alle sammen. Det fyldte rigtigt meget. Og der var mange medaljer at gå og pudse på, for min mor sagde, at de skulle jo se flotte ud, fortæller Erik Hansens søn, Lars Hansen fra Holstebro.

Ud over OL-guld vandt Erik Hansen også en OL-Bronze, 12 VM- og EM-medaljer og ikke færre end 37 danske mesterskaber.

- Da jeg var lille og gik i skole, der var man sådan træt af det. Der blev hele tiden sagt; nå, det er Guld-Eriks søn. Så der var man træt af det, men nu hvor han er væk og folk taler om ham, så bliver man meget, meget stolt, fortæller sønnen til TV MIDTVEST.

Vis mig dit liv

I Programmet "Vis mig dit liv" fortalte Erik Hansen om sit liv og de mange oplevelser sporten har givet ham. Gense programmet herunder.

[video: 33942]

 

Se indslag om de mange medaljer, der er kommet på museum herunder.

02:19 Luk video