Grov vold og røveriforsøg: Travl nat med stribevis af anholdte

Politiets døgnrapport vidner om en voldsom nat i det midt- og vestjyske.

Aften- og natholdet hos Midt- og Vestjyllands Politi kan se tilbage på en usædvanlig travl aften med stribevis af anholdte.

- Det er meget sjældent, at vi har så mange anholdte på en nat. Derudover har der på grund af julefrokosterne også været meget travlt i bylivet, så vi har haft rigeligt at se til, siger vagtchef Carsten Henriksen.

Døgnrapporten fortæller blandt andet om et forsøg på røveri ved Banegårdspladsen i Herning klokken 7.30. En 39-årig mand ventede på bussen, da tre mænd kom forbi og forsøgte at tage hans mobiltelefon. 

Den 39-årige nægtede at aflevere telefonen, og han blev herefter væltet omkuld og slået og sparket. Politiet kom hurtigt til stedet og anholdt to herningensere på 20 og 24 år og en københavner på 23 år.

De er sigtet for forsøg på røveri og vil senere blive fremstillet i et grundlovsforhør med krav om fængsling. Offeret for røveriet skulle ikke være kommet alvorligt til skade.

Vold med kniv og hammer

Klokken 2.30 blev ordensmagten kaldt til et værtshus i Holstebro, hvor en af gæsterne havde viftet med en køkkenkniv. To mænd fra Nordjylland endte med at blive anholdt - den ene for at gå rundt med kniven inde på værtshuset og den anden for at skjule den, da betjentene nåede frem. De to mænd er sigtet for overtrædelse af knivloven.

I Silkeborg blev en 30-årig mand anholdt for indbrud i rusmiddelcentret på Færgevej, og dertil kommer flere sager om grov vold. 

I Herning blev en mand slået med en mindre hammer under en privat fest, og i Silkeborg blev betjentene kaldt ud til et familieopgør med to svogre. Den ene blev stukket i hånden med en køkkenkniv og blev slået flere gange på kroppen.