Gråkjær trodser presset branche

Med et overskud på 10 mio. kr. har Gråkjærkoncernen for tredje år i træk overskud i en branche præget af hård konkurrence. Foto: Gråkjær

Omsætningen viser 527 mio. kr. og et overskud lyder på 10 mio. kr. Dermed har Gråkjærkoncernen for tredje år i træk overskud i en branche, der er præget af hård konkurrence.

Lavere omsætning

Regnskabet viser dermed en lavere omsætning end året før og et resultat, der er gået fra 3,5 mio. kr. til 10 mio. kr., hvilket ifølge direktør Jan Larsen viser, at firmaet er på vej op.

- Vores gennemarbejdede byggekoncept og erfarne medarbejdere sikrer kunderne en byggeproces med høj grad af både tids- og kvalitetsstyring, begrunder direktør Jan Larsen firmaets resultat med i en pressemeddelelse.

- Den lidt lavere omsætning skyldes, at byggestart er udskudt på en række sager, og at vi har frasolgt inventarfirmaet AP Company, som bidrog med omsætning i 2012/13 regnskabet. Vi vil koncentrere os om at sammensætte og gennemføre projekter inden for institutions-, erhvervs- og landbrugsbyggeri. Det er her, vi har vores stærke kompetencer, og kunderne giver udtryk for stor tilfredshed med vores arbejde, fortsætter direktør Jan Larsen.

Flere landeGråkjær opererer lige nu i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Slovakiet og Rumænien. Aktiviteterne er fordelt ligeligt mellem Danmark og udlandet. Halvdelen af aktiviteterne ligger inden for landbrugsbyggeri og den anden halvdel udgøres af industri- og erhvervsbyggeri herunder institutions-, kontor- og produktionsfaciliteter.

Fiskeopdræt

Som nyt forretningsområde opfører Gråkjær i dag også anlæg til fiskeopdræt, og organisationen har derfor fået tilført kompetencer til at løfte byggeopgaver inden for landbaseret fiskeopdræt, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.