Græsset er ikke altid grønnere: René går fra bankmand til købmand til bankmand

Det var en drøm at skifte bankverdenen ud med købmandslivet. Men drømmen skulle vise sig ikke at være helt så eventyrlig, som René havde forestillet sig.

René Bach-Andersen startede sit livs rejse for godt halvandet år siden.

quoteJeg har været sindssygt glad for at være her, men nu skal der ske noget nyt

René Bach-Andersen

Efter 28 år som bankmand skiftede han nemlig økonomi og en hverdag bag et skrivebord ud med livet som købmand.
Men rejsen blev kortere end forventet, og nu vil René Bach Andersen tilbage til de vante rammer i Jyske Bank.

- Jeg savner simpelthen mit fag, som jeg har været en del af i 28 år, inden jeg sprang ud på dybt vand her i Spar Tvis, fortæller René Bach-Andersen.

26:40
René Bach-Andersen droppede sit faste job i bankverdenen for at blive selvstændig købmand. Vi er med fra han har sidste arbejdsdag til han for første gang står bag kassen i sin nybyggede købmandsbutik.

Forventningerne til et nyt liv som købmand var ellers store. Da René byttede jobtitel, dengang fulgte TV MIDTVEST skiftet fra bankmand til købmand.

- Jeg har været sindssygt glad for at være her, men nu skal der ske noget nyt, og det glæder jeg mig bare helt vildt til, fortalte René Bach-Andersen dengang.

Men det nye kapitel havde altså også nogle mørke sider.

- Der er ingen tvivl om, at familien har lidt noget afsavn til mig, fordi jeg ikke har været både fysisk og mentalt til stede på grund af butikken, forklarer René Bach-Andersen.

Triste medarbejdere

Selvom det kun blev til halvandet år i købmandsbutikken i Tvis, så har bankmanden nået at sætte et stort aftryk.

- Han betyder rigtig meget, også særligt fordi han er lokal. Det har betydet rigtig meget for byen, siger Thomas Damgaard, som er souschef hos Spar Tvis.

Men de lokale har altså også været lidt efter købmanden, efter han offentliggjorde, at savnet til bankverdenen blev for stort.

- Der er nogen som har sagt, det var godt nok ikke længe du holdt ud her. Så må jeg sige nej, men heldigvis kan jeg give noget godt videre, forklarer René Bach-Andersen.

Butikken lukker altså ikke, fordi ejeren smutter, den kommer bare på nye hænder.